Gratiniran avokado s čičerikino omako in fingersi s kokosom

Sestavine za 4 osebe:
2 avokada
50 g rdečega grozdja
1 rumena paprika
1 rdeča paprika
2 žlici ribanega parmezana
2 pesti rukole
150 g čičerike v slanici
kurkuma, sol, poper
4 piščančji zrezki
3 jajca
moka
kokosova moka
zlata lanena semena
šetraj, bazilika
sol, poper

Avokado prerežemo na polovico in odstranimo koščico. Avokadu izdolbemo meso in ga narežemo na majhne kocke. Nato papriko očistimo, jo narežemo na majhne kose in popečemo v ponvi. Papriko, koščke avokada in grozdje skupaj zmešamo in s tem nadevamo avokado ter ga posujemo s parmezanom. Damo v pečico in pečemo 15 min na 180 stopinjah. Piščančje zrezke razrežemo na manjše kose in jih spaniramo v moki, jajcu in kokosovi moki ter ocvremo v vročem olju. Čičeriko v slanici s paličnim mešalnikom zmiksamo v gladko zmes, dodamo malo soli, popra, kurkume, šetraja in bazilike ter dobro premešamo. Na koncu posujemo z zlatimi lanenimi semeni.

Miha Hauptman

Tudi pri prehrani velja: kar telesu nudimo, to nam telo da. Zato se skrb za zdravje mnogokrat začne tudi pri prehrani. Slastne recepte, polne hranljivih sestavin, ki bodo poskrbele za energijo in dobro počutje, nam je zaupal priznani kuharski mojster Miha Hauptman. Je vodja restavracije v Ljubljani, lani se je preizkusil v TV kuharskem tekmovanju Masterchef, bil pa je nominiran tudi za Zlato Tiffanijo. V prostem času rad teka, kolesari in se sprošča s plavanjem ter savnanjem.
Objavljeno v