Kremna koromačeva juha s popečenimi repki škampov

Sestavine za 4 osebe:
4 koromači
1 velik krompir
sol, poper
svež majaron
svež šetraj
12 škampovih repkov
1 žlica masla

Koromač in krompir očistimo in narežemo na kose. Skuhamo jih v osoljeni vodi. Ko sta krompir in koromač zmehčana, vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom, da juha postane gladka in kremasta. Solimo in dodamo vse ostale začimbe, ki smo jih drobno nasekljali ter maslo. Juho serviramo v krožnik in na sredino juhe dodamo škampove repke, ki smo jih pred tem popekli v ponvi na olju, da so postali zlato rumeni.

Miha Hauptman

Tudi pri prehrani velja: kar telesu nudimo, to nam telo da. Zato se skrb za zdravje mnogokrat začne tudi pri prehrani. Slastne recepte, polne hranljivih sestavin, ki bodo poskrbele za energijo in dobro počutje, nam je zaupal priznani kuharski mojster Miha Hauptman. Je vodja restavracije v Ljubljani, lani se je preizkusil v TV kuharskem tekmovanju Masterchef, bil pa je nominiran tudi za Zlato Tiffanijo. V prostem času rad teka, kolesari in se sprošča s plavanjem ter savnanjem.
Objavljeno v