Reši dilemo s teto Pepco

O moja Pepca, vem, da mi ne boš verjela, ampak meni so v Tifli že spet nekaj stresli v vodko. Zbudil sem se zgodaj popoldne pri dveh neznancih. Vem, da smo seksali, ker sta mi povedala. Ne vem pa, če smo s kondomom. No, pa tudi malo me »žgečka«. Jaz mesec dni do testiranja ne bom preživel. Pomagaj mi!

Sandi

O Sandi, buhtenimarat! Pokliči na PEP linijo 070 361 696, da ti uredijo pregled. Pojdi na urgenco po napotnico za infektologa in potem na Infekcijsko kliniko. Če je možno, pojdite na infekcijsko vsi trije, da se testirata tudi onadva. Najverjetneje ti bo zdravnik dal PEP. Če sta oba negativna, boš zdravila najbrž prenehal jemati. Če je kdo od njiju pozitiven, boš PEP, ki učinkovito preprečuje okužbo, prejemal mesec dni. Potem pridi k meni, ti bom dala en prašek za v koktajl, da bosta frajerja teden dni sedela na školjki in razmišljala o svojem početju.

Razbesnjena Pepca

Draga teta Pepca, katastrofa! Končal mi je v usta. Sem takoj izpljunil in z ginom dvajset minut grgral. Zob si 24 ur pred seksom itak ne umivam. Ne uporabljam zobotrebcev. Niti zobne nitke. Niti strgala za jezik. Niti ustne vodice. Ranic v ustih ni bilo. Kljub temu zadnji teden razmišljam samo še o aidsu. Dan po dogodku sem dobil rahlo vročino, driskam pa že itak ves teden. Gre za akutni hiv sindrom? Je sploh mogoče, da sem še hiv negativen? Koliko časa sploh še imam?

Zaskrbljeni Rok

Rok, Akutni hiv sindrom po enem dnevu? Lepo te prosim! To so živci. Ne razumem pa, zakaj nisi takoj poklical 070 361 696, pa bi bil že teden dni na tabletah, namesto na školjki. V Sloveniji je na voljo PEP. V 72 urah od incidenta pokličeš, se pogovoriš, letiš po napotnico na urgenco in se oglasiš na infekcijski kliniki v Ljubljani. Infektolog ti, če je indikacija, predpiše zdravila, ki jih jemlješ mesec dni in v veliki večini primerov je vse tipi topi. Zdaj pa tako. Čeprav je verjetnost prenosa s fafanjem izjemno majhna, obstaja. Ali si še hiv-negativen, kar najbrž si, lahko pokaže samo test. Počakaj, da bo mesec od dogodka in se pojdi testirat. Vsak ponedeljek, med 17.00 in 20.00, na Legebitro. Grgranje gina pa … drugič raje pogoltni, bo vsaj kaj koristi od tega.

Znervirana Pepca

Zdravo Pepa, imam genialno sredstvo, ki učinkovito preprečuje kakršno koli okužbo med seksom. Sam ga redno uporabljam in sem zdrav kot riba. Zadeva je zelo preprosta: v lubrikant na vodni osnovi umešam 98-odstotni etanol, da dobim redkejši gel, ki ga uporabljam enako kot lub. Obilno ga natrem v partnerjev anus, na svoj penis in še na kondom, ko ga imam gor. Ko končam, si penis še enkrat temeljito zdrgnem s tem gelom. Kaj praviš, naj recepturo patentiram?

Tvoj Jurček

Jurček, edino, kar lahko res patentiraš, je svoja neumnost! Pa kaj ti je padlo v glavo? Ali res misliš, da se nihče ne bi že spomnil te rešitve, če bi bilo tako preprosto. Tvoj »alkoholni lubrikant«, ni samo popolnoma neučinkovit, je tudi nevaren. Ne samo, da alkohol draži sluznico anusa in penisa in tako dejansko povečuje verjetnost prenosa virusov in bakterij, zadeva je navadno tudi boleča. In najbrž lahko hlapljiva spojina niti učinkovito ne podmaže ter povrh vsega najbrž še najeda lateks. Tako da, moj pametni Jurček, svoj Cevosan lepo uporabi za čiščenje odtočnih cevi, za ostalo pa uporabi lubrikant na vodni ali silikonski osnovi. In ne dajaj ga na penis, preden daš gor kondom, sicer ti bo med fukom ob prvi sapici odletel s tiča.

Tvoja vodovodarka Pepca

Objavljeno v