Riževi rezanci s piščancem in arašidi

Sestavine za 4 osebe:
4 piščančji zrezki
1 rumena paprika
1 rdeča paprika
1 bučka
1/2 pora
5 žlic temne sojine omake
1 žlica črnega sezama
70 g alfa kalčkov
5 žlic sladko kisle omake
400 g riževih rezancev
2 žlici arašidov
kurkuma
riževo olje

Piščanca narežemo na manjše koščke, ga prelijemo s sojino omako in mariniramo vsaj eno uro. Nato vso
zelenjavo operemo in narežemo na tanke rezance. Vok segrejemo in dodamo riževo olje. Ko je vroče,
dodamo piščanca in ga na hitro popečemo. Nato dodamo zelenjavo in vse skupaj prepražimo na hitro,
da zelenjava ostane še vedno hrustljava. Dodamo začimbe po okusu in sladko-kislo omako ter arašide.
Vse skupaj premešamo in dodamo že predhodno kuhane riževe rezance. Rezance nato serviramo
na krožnik, posujemo s črnim sezamom in na vrhu dodamo alfa kalčke.

Miha Hauptman

Tudi pri prehrani velja: kar telesu nudimo, to nam telo da. Zato se skrb za zdravje mnogokrat začne tudi pri prehrani. Slastne recepte, polne hranljivih sestavin, ki bodo poskrbele za energijo in dobro počutje, nam je zaupal priznani kuharski mojster Miha Hauptman. Je vodja restavracije v Ljubljani, lani se je preizkusil v TV kuharskem tekmovanju Masterchef, bil pa je nominiran tudi za Zlato Tiffanijo. V prostem času rad teka, kolesari in se sprošča s plavanjem ter savnanjem.
Objavljeno v