Sestavine za 4 osebe:
4 piščančji zrezki
1 rumena paprika
1 rdeča paprika
1 bučka
1/2 pora
5 žlic temne sojine omake
1 žlica črnega sezama
70 g alfa kalčkov
5 žlic sladko kisle omake
400 g riževih rezancev
2 žlici arašidov
kurkuma
riževo olje
Piščanca narežemo na manjše koščke, ga prelijemo s sojino omako in mariniramo vsaj eno uro. Nato vso
zelenjavo operemo in narežemo na tanke rezance. Vok segrejemo in dodamo riževo olje. Ko je vroče,
dodamo piščanca in ga na hitro popečemo. Nato dodamo zelenjavo in vse skupaj prepražimo na hitro,
da zelenjava ostane še vedno hrustljava. Dodamo začimbe po okusu in sladko-kislo omako ter arašide.
Vse skupaj premešamo in dodamo že predhodno kuhane riževe rezance. Rezance nato serviramo
na krožnik, posujemo s črnim sezamom in na vrhu dodamo alfa kalčke.