Britanska kraljica je lezbijka

kralj

kraljNe, ne, prehitro ste sklepali. Trenutna britanska kraljica ni lezbijka, morda pa bo kdaj v prihodnosti na britanskem prestolu sedela razkrita lezbijka. Na britanskem dvoru se namreč spet dogajajo zgodovinske spremembe: ne samo, da bo po novem zakonu prvorojenec princa Williama postal monarh ne glede na to, katerega spola bo, pač pa si nekateri v britanskem parlamentu prizadevajo, da bi k omenjenemu dopolnilu dodali še člen, ki bi dokončno razrešil vprašanje istospolno usmerjenih modrokrvnikov in modrokrvnic.

Če bo britanski parlament sprejel to dopolnilo, lahko v prihodnosti na britanskem prestolu pričakujemo tudi kakšnega razkritega geja ali lezbijko. Dopolnilo določa, da bi bil njegov/njen istospolni partner priznan na enak način, kot so zdaj priznani heteroseksualni partnerke in partnerji, pa tudi njuni otroci, ki bi jih dobila s pomočjo nadomestnega materinstva ali umetne oploditve, bi bili nasledniki za britanski prestol.

Predlog bodo najbrž podprli laburisti, liberalni demokrati in tisti konservativci, ki – tako kot David Cameron – podpirajo istospolne poroke. Kljub vsemu temu pa ima zgodba vsaj eno neznanko: britanski kralj oziroma kraljica je tudi vrhovni vodja anglikanske cerkve – ta pa, kakopak, nasprotuje istospolnim porokam. [Foto: risba iz otroške slikanice King and King]

Roman Kuhar

Vir:

Pink News

Written By
More from Uredništvo

Zadnje 2

V Ljubljani je med 15. in 22. junijem potekal 14. literarno-glasbeni festival...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja