Daljni vzhod o istospolnih porokah

Taipei parada 2013

To soboto je Tajpej preplavila množica pisanih balonov in mavričnih zastav podpornikov in podpornic tajvanskega zakonskega osnutka o istospolnih porokah. V poslovni četrti glavnega tajvanskega mesta so se na enajsti paradi ponosa zbrali udeleženci in udeleženke od daleč in blizu, iz Tajvana, nekaterih azijskih držav, ZDA in Evrope.

Tema letošnje povorke je bila »Glas trpečega zaradi spolne usmerjenosti« « (»The Voice of sexual suffer«), kar je bil tudi osrednji apel prve povorke, je dejal Albert Jang, eden od organizatorjev.

Dan pred shodom je tajvanski parlament sklenil ponovno odločati o  predlogu zakona, ki bi dopolnil Civilni zakonik tako, da bi omogočil istospolne poroke. Predlog je predlagala opozicijska Demokratska progresivna stranka in, kot je bilo odrejeno, bo o njem odločal parlamentarni sodniški komite.

Naj spomnimo, da so v avgustu tajvanske oblasti pristale na to, da ne prekličejo zakonskega stana lokalnega transseksualnega para, , kar so  aktivistke in aktivisti poimenovali kot temeljno odločitev za uveljavitev istospolnih porok v bližnji prihodnosti. Septembra se je tako več kot 1200 aktivistk in aktivistov udeležilo navideznega poročnega sprejema, s čimer so želeli spodbuditi oblasti, da dopolnijo Civilni zakonik.

 

Vir:
Pink News >>>

Written By
More from Martin Gramc

Indija po ruskih stopinjah

V sredo je Indija ponovno kriminalizirala istospolne odnose, ki temeljijo na privolitvi...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja