Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Sobotni salon: štrikanje nekoč in danes

26. 8. 2017 @ 20:00 - 23:30

V soboto, 26. avgusta 2017, ob 20.00 svoja vrata v Klubu Tiffany na široko razpira Sobotni salon.

Na tretjem srečanju bomo v soju mesečine, ob prigrizkih iz Uranove kuhinje in kelihu za dobrodošlico poletno lahkotno pokramljale_i o štrikarijah. Z znanimi imeni slovenske LGBT-scene bomo prekruzale_i od Sesljana do Mariborskega otoka, seveda pa ne bomo pozabile_i tudi na virtualni prostor.

Kje smo štrikale_i včasih, kje danes? Je narava še aktualna ali je bolj privlačen kibernetski prostor? Kako smo to delali_e nekoč in kakšne so aktualne prakse? So se konvencije iskanja seksualnih parnterk_jev v zadnjih desetletjih spremenile? Sploh še lahko govorimo o seksualni osvoboditvi in svobodni ljubezni? Mar lezbijke ne štrikajo?

Po pogovoru glasba, ples in še kaj. Prisrčno vabljene_i.

ekipa Sobotnega Salona
Katarina, Viki, Jernej, Dušan in Mitja

Cover fotka: Kekec 13/14, jinij/julij 1997;
_______________________________________________
Sobotni salon pripravljamo Društvo informacijski center Legebitra, ŠKUC – Kulturni center Q/Klub Tiffany in Medoti s ciljem spodbujanja transgeneracijskega druženja, socializacije in zabave LGBTQ oseb.
_______________________________________________
Delovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancirajo: Mestna očina Ljubljana – Oddelek za zdravje in socialno varstvo, Študentska organizacija univerze v Ljubljani in Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.

Delovanje ter programe Društva ŠKUC poleg lastnega finančnega vložka sofinancirajo: Mestna občina Ljubljana – Oddelek za zdravje in socialno varstvo, JSKD in JAK.

Podrobnosti

Datum:
26. 8. 2017
Čas:
20:00 - 23:30
Dogodek Category:

Prizorišče

Klub Tiffany
Masarykova cesta 24
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map

Organizatorji

DIC Legebitra
Društvo Škuc