Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Osnove interspolnosti za študente_ke medicine

30. septembra @ 10:00 - 11:30

Brezplačno

Vljudno vabljene_i na predavanje o osnovah interspolnosti za študente_ke medicine, ki ga bo vodil Kristian Ranđelović.
Najprej nam bo predstavil nekaj osnovnih informacij o interspolnosti in z njo povezanimi težavami, s katerimi se interspolne osebe srečujejo v zdravstvu. Ker nam želi podati predvsem informacije, ki nas kot študente_ke najbolj zanimajo, bo kratki predstavitvi sledil čas za vprašanja in odgovore. To je priložnost, da vprašate vse, kar ste kadarkoli želele_i vedeti o interspolnosti.

Čeprav bo predevanje nekoliko bolj medicinsko obarvano, je odprto za vse, ki si želite izvedeti več o tej temi. Podane informacije bodo zelo osnovne, zato predhodno znanje ni potrebno.

Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku.

Pridružite se nam 30. 9. 2019 na Medicinski fakulteti v Ljubljani v seminarju 2 ob 10:00.

Kristian Ranđelovic je trans in interspolni aktivist in izvršni direktor organizacije XY Spectrum v Srbiji. Deluje na področjih vidnosti in opolnomočenja interspolnih otrok in njihovih staršev, psiho-socialne podpore interspolnim, transspolnim ter nebinarnim osebam in razvoja veščin na področju interspolnosti pri nevladnih organizacijah na območju nekdanje Jugoslavije. Sodeloval je na forumih International Intersex Forum in je eden od avtorjev Malteške deklaracije. S svojo osebno zgodbo je prispeval k študiji o življenjskih razmerah interspolnih oseb Human rights between the sexes. Leta 2017 je izvedel prvo študijo o interspolnosti v Albaniji, Bosni in Hercegovini, Bivši jugoslovanski republiki Makedoniji (Severni Makedoniji) in Srbiji.

Kristian je član upravnega odbora organizacij ERA (ERA – LGBTI Equal Rights Association for Western Balkans and Turkey), TransMentors International in OII Europe (Organisation Intersex International Europe). Poleg tega je tudi član mednarodnega posvetovalnega telesa pri organizaciji Astraea Lesbian Foundation for Justice.

Dogodek poteka v sklopu obiska strokovnjakinj_ov iz mednarodne organizacije OII Europe, edine krovne organizacije, ki jo vodijo interspolne osebe in ki deluje na področju človekovih pravic interspolnih oseb v Evropi.

Obisk organizira koalicija organizacij, in sicer Amnesty International Slovenije, Društvo DIH, Društvo Kvartir, Društvo Legebitra, Društvo Parada ponosa, Društvo ŠKUC in Zavod TransAkcija.

Podrobnosti

Datum:
30. septembra
Čas:
10:00 - 11:30
Cena:
Brezplačno
Dogodek Category:
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/1333497646799564/

Prizorišče

Medicinska
Korytkova 2
Ljubljana, 1000 Slovenija