Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Tatovi predstavljajo: Matilda Buns in njene žemljice

14. 10. 2017 @ 22:30 - 23:30

EUR5

Slovenija / 2017 / 60′

Burleskni performans / premiera

“Matilda je ženska, vsaj ponavadi je videti kot ženska. Ni umetnica, vendar najde navdih v vsakdanjih stvareh, kot so banane in opice, bazeni in mleko, elastan in trikoji, disko plesi, njene prsi, in v konceptih, kot so ženska, mati, družina, dvoumnost, neumnost in svoboda. Matilda rada poje, udarja po bobnih in piše pesmi. Dela s podobami, ki izhajajo iz njenih sanjarjenj, vendar ne izključno. Oder je njen dom in tam resnično zaživi.

Matilda se loteva situacij, ki jo vznemirjajo v vsakdanjem življenju, in jih uprizarja na odru. Trenutno jo vznemirjajo smrt, staranje in smisel življenja ali človeštva kot takega, komolčarstvo in brezbrižnost, pomanjkanje empatije, predsedniki na kolesih ter George Michael. Njen načrt je, da vse te pojme dodobra preuči, prežveči in izbljuva v performans, ki bo pričal o svetu, v katerem se je trenutno znašla.” (Matilda Buns)

 

Skupina Feminalz z novo serijo »Tatovi podob predstavljajo« vzpostavlja nov način dela, v katerem članice_i skupine podrobneje pogledajo v življenje enega od tehnoburlesknih likov. Prva se  predstavlja Urška Vohar, ki kot redna članica skupine Feminalz nastopa pod umetniškim imenom Matilda Buns.

Dogodku sledi nora zabava ob zaključku 23. Mednarodnega festivala sodobnih umetnosti – Mesto žensk.

Vstopnice: 5 €

Podrobnosti

Datum:
14. 10. 2017
Čas:
22:30 - 23:30
Cena:
EUR5
Dogodek Category:

Prizorišče

Klub Gromka – AKC Metelkova mesto
Ljubljana, 1000 Slovenija + Google Map
Spletna stran:
http://www.klubgromka.org/