Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Trening pripovedovalstva za lgbtiq+ mlade

22. 8. 2019 @ 11:00 - 25. 8. 2019 @ 19:00

***Scroll down for the English version***

PRIJAVI SE: https://forms.gle/U5KM1GECPfRmQWTH6

Si mlada LGBTIQ+ oseba, ki si želi deliti svojo zgodbo z drugimi? Se želiš dotakniti poslušalk_cev, jih navdihniti in opolnomočiti? Si želiš rušiti stereotipe in predsodke, ki jih imajo o LGBTIQ+ skupnosti?

Pri društvu Parada ponosa smo skozi izkušnje ugotovile_i, da pri odpiranju novih tem nič ne vzbudi več zanimanja pri občinstvu kot osebna izkušnja. Ta jim omogoči, da se povežejo z osebo, ki jo poslušajo, in se postavijo v njene čevlje. Vse_i smo tudi že slišale_i za kakšno osebo, ki je bila homo-, bi-, transfobna, dokler ni osebno spoznala LGBTIQ+ osebe, prepoznala v njej sočloveka in spoznala neresničnosti svojih predsodkov.

Prav to nam omogoča pripovedovalstvo, poleg tega pa z njim lahko odpiramo raznolike teme na način, ki je dostopen za poslušalke_ce, in se jih dotaknemo s svojo zgodbo.

Če se želite izuriti v pripovedovalskih tehnikah, se nam pridružite na 4-dnevnem taboru za LGBTIQ+ mlade. Skupaj bomo raziskovale_i raznolikost naših življenjskih izkušenj kot LGBTIQ+ osebe. Odpirale_i bomo raznovrstne teme, ki so del naših življenj, kot so vrstniško nasilje, nesprejemanje v družini, diskriminacija na podlagi spolne identitete in/ali usmerjenosti, pa tudi odkrivanje lastne identitete, razkritje, skupnost, izkušnje z delom in prostovoljstvom v LGBTIQ+ organizacijah in karkoli drugega, o čemer boste želele_i spregovoriti. Udeleženkam_cem želimo ponuditi orodja, da predelajo in ubesedijo svojo izkušnjo, ter jih opolnomočiti za deljenje svoje zgodbe z drugimi.

Na treningu bomo spoznavale_i raznolike pripovedovalske tehnike in se preizkusile_i v deljenju svoje izkušnje v varnem prostoru. V mesecih po koncu treninga pa bodo udeleženke_ci imele_i priložnost s svojo zgodbo tudi stopiti pred ljudi na delavnicah in drugih dogodkih društva Parada ponosa.

Trening bo vodila mlada ekipa trenerk_jev in prostovoljk_cev društva Parada ponosa, ki se je v zadnjih mesecih usposabljala prav s tem namenom. Za 4 dni bomo pobegnile_i v CŠOD Rak v Rakovem Škocjanu, kjer bomo ob prostih trenutkih lahko uživale_i v naravi. Na taboru bo prisotna tudi “varna oseba”, ki bo nudila osebno podporo vsem, ki jo bodo potrebovale_i.

Trening bo potekal v slovenščini in angleščini. V primeru prevelikega števila prijav bodo imele prednost osebe, ki govorijo slovensko.

Lokacija na žalost ni dostopna za osebe, ki uporabljajo voziček.

Za mlade osebe štejete vse_i, ki ste mlajše_i od 30 let, možne pa so tudi izjeme.

Prijavite se z izpolnitvijo obrazca: https://forms.gle/U5KM1GECPfRmQWTH6

Prijave zbiramo do 15. avgusta.

Udeležba na treningu je brezplačna, vendar pobiramo kavcijo v višini 20 €, ki jo vrnemo po koncu treninga.

Kavcijo lahko nakažete na Društvo Parada ponosa,
TRR: SI56 6100 0001 2119 430, Delavska hranilnica, SWIFT/BIC: HDELSI22 ali jo po dogovoru prinesete osebno v našo pisarno na Dunajski 10.

Če za kogarkoli to predstavlja oviro, nam pišite na info@ljubljanapride.org ali neja@ljubljanapride.org in bomo skupaj našle_i rešitev. Na isti naslov se obrnite tudi s kakršnimikoli vprašanji.

————————————-
***English version***

APPLY HERE: https://forms.gle/U5KM1GECPfRmQWTH6

Are you a young LGBTIQ+ person that wants to share their story? Do you want to connect with your audience, inspire and empower them? Do you want to break stereotypes and prejudices that people have about the LGBTIQ+ community?

At Ljubljana Pride, we have realized through experience that nothing makes people more interested in a new topic than hearing about it from a personal experience. A personal story allows them to connect with someone and put themselves in their shoes. We have all heard of that person who was homophobic, biphobic, transphobic until they actually met an LGBTIQ+ person, recognized the person’s humanity and were forced to reconsider their prejudices.

Storytelling allows us to do just that, and to open diverse new topics in a way that is accessible to our audience and allows them to be touched by our story.

Join us at our 4-day training to learn about storytelling techniques and explore with us the diverse realities of our lives as young LGBTIQ+ people. We will delve into different topics that concern us, such as bullying, family rejection, and discrimination based on gender/sexuality, but also exploring our identities, coming out, community, working and volunteering for LGBTIQ+ organizations, or anything else you want to share. Participants will gain the tools and competences to work through their experiences, put them into words, and feel empowered to share them with others.

We will become familiar with different storytelling techniques and try them out in a safe environment among our peers. In the months after the training, the participants will have the opportunity to share their stories during workshops and other events organized by Ljubljana Pride.

The training will be facilitated by a young team of Ljubljana Pride’s trainers and volunteers who have spent the last few months learning about the topic and preparing for the training. For 4 days, we will escape to CŠOD Rak in the beautiful Rakov Škocjan, where we will be able to spend our free moments enjoying the nature. There will be a “safe person” present at the training, who will be always available to offer support to anyone who needs it.

The training will be in English and Slovene. In case of too many applications, priority in the selection process will be given to people who speak Slovene.

Unfortunately, the location is not wheelchair accessible.

We consider anyone below 30 years of age to be a young person, but exceptions are also possible.

Apply by filling out the application form: https://forms.gle/U5KM1GECPfRmQWTH6

Applications are open until 1st of August.

Attending the training is free of charge, but we are collecting a 20 € deposit that will be returned to you after the training. You can transfer it to Društvo Parada ponosa, IBAN: SI56 6100 0001 2119 430, Delavska hranilnica, SWIFT/BIC: HDELSI22 or bring it in person to our office at Dunajska 10 (please write to us in advance to make sure someone is in the office when you come). If this presents an obstacle for anyone, please write to us and we will find a different solution.

We are available for any questions at info@ljubljanapride.org or neja@ljubljanapride.org.

Podrobnosti

Začetek:
22. 8. 2019 @ 11:00
Konec:
25. 8. 2019 @ 19:00
Dogodek Categories:
,

Prizorišče

ČŠOD Rak
Rakov Škocjan 2
Cerknica, 1380 Slovenija
+ Google Map
Spletna stran:
https://www.csod.si/dom/rakov-skocjan

Organizator

Društvo Parada ponosa
Spletna stran:
www.ljubljanapride.org