Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Ustvarjalne delavnice LGBTQ+ literature

30. 6. 2017

Vabljene_i, da se pridružite ustvarjalnim literarnim delavnicam, na katerih se boste preizkušale_i v pisanju proze in poezije z LGBTQ+ tematiko ali motiviko. Seveda se boste tudi spraševale_i, kaj je gejevska, lezbična itd. literatura, ter pogledale_i v zgodovino. Izvedele_i boste tudi kaj o objavljanju v revijah, o slovenskem in tujem založniškem prostoru, o možnostih prevodne dejavnosti, o diskriminatornih praksah do LGBTQ+ literature v slovenskem prostoru … in še marsikaj.

Pesniške delavnice bo vodil Brane Mozetič, pesnik, prozaist, prevajalec in urednik.

Prozne delavnice bo vodila Suzana Tratnik, dobitnica nagrade Prešernovega sklada, avtorica številnih knjig kratke proze in dveh romanov.

Delavnice žanrske pisave (fantasy, krimi, survival) bo vodila Vesna Lemaić, pisateljica in pobudnica delavnic trash pisanja.

Delavnice bodo potekale od julija do novembra na srečanjih sredi Ljubljane.

Če želite na kateri od njih sodelovati, pošljite za poezijo deset pesmi (v eni datoteki) na brane.mozetic@guest.arnes.si, za kratko zgodbo dve zgodbi v dolžini do pet strani (do 10.000 znakov) na naslov suzana.tratnik@gmail.com, za žanrsko pisanje pa so potrebne le prijave na lemaic.vesna@gmail.com – do 30. junija 2017. Pripišite čim več o sebi in omenite svoje ustvarjalne izkušnje, želje in potrebe.

O izbiri bodo prijavljene_i obveščene_i po mailu. Praviloma bodo za vsako področje potekale po tri delavnice. Rezultate delavnic bomo z vašim dovoljenjem objavile_i tudi na internetni strani.

Udeležba je prostovoljna in brezplačna. Pogoj zanjo je dostop do elektronskega naslova in zmožnost dela v skupini.

Projekt podpira Javna agencija za knjigo RS.

Podrobnosti

Datum:
30. 6. 2017
Dogodek Category:

Prizorišče

Ljubljana, 1000 Slovenija

Organizator

Društvo Škuc
Telefon:
01 432 73 06
Email:
info@skuc.org
Spletna stran:
http://www.skuc.org/