Klub Tiffany / Kulturni center Q: Tedenski napovednik 20.10.2015

unnamed

Kaj je LGBT+ skupnost, II.del

unnamed

  • torek | 20. oktober 2015
  • 19:00

Na prvem pogovoru, ki smo ga organizirali_e nekaj mesecev nazaj na temo LGBT skupnosti, se je izkazalo, da je naše razumevanje skupnosti zelo raznoliko. Strinjale_i smo se, da skupnost ni le scena. Strinjale_i smo se tudi, da imamo institucije, nekaj glasnejših posameznikov_ic, ki nas zastopajo v splošni družbi in imamo nekaj infrastrukture. Vse to so jasni znaki, da naša skupnost obstaja.

Še vedno pa se nismo uspele_i prebiti do tega, kaj tvori skupnost. Kaj je tisto kar nas povezuje? Kaj je tisto skupno v naši skupnosti? Ali nas druži samo skupni sovražnik in boj za enake pravice? Ali pa imamo nekaj več, nekaj, kar nas dejansko povezuje, da se lahko imenujemo skupnost? In za razmislek si želimo slišati tudi kakšno skupnost bi si želeli_e, kakšna bi bila naša idealna skupnost. Veselimo se različnih videnj in razumevanja skupnosti!

Vabljene_i na sproščen pogovor o LGBT skupnosti v klub Tiffany.

Pogovor podpira MOL – Urad za socialo.

 

KAVARNIŠKI VEČER- Halloween

unnamed 1

  • četrtek | 22. oktober 2015, 20:00

Ste vedeli_e?

Stari Kelti so 1. novembra slavili začetek novega leta, a proslava je bila namenjena bogu Sonca, včasih pa tudi gospodarju smrti (Samhainu). Verjeli so, da ob polni Luni, najpogosteje noč pred dnevom mrtvih (31. oktobra), mrtvi vstajajo iz svojih grobov in tako ponovno pridejo na Zemljo ter obiščejo svoje domove. Zaradi tega so se ljudje, prestrašeni, da bi srečali mrtve, skrivali za različnimi maskami in ustvarjali velik hrup. (Wikipedia)

Tokratni Kavarniški večeri bomo preživeli_e čarovniško, v dobri družbi in ob dobri Halloween hrani. Pogumni_e in strašni_e se nam lahko pridružite v maskah. Si upate? 🙂

Vabljeni_e!

Prost vstop!
____________________

Projekt Kavarniški večeri je nastal s ciljem odpiranja javnega prostora LGBTQ ustvarjalkam_cem na vseh področjih umetnosti in želje po ustvarjanju novega prostora za druženje, uživanje ob glasbi, skodelici čaja ali kave, smehu in dobri družbi. Namen projekta je ponuditi mladim ustvarjalkam_cem prostor, v katerem bodo lahko zablestele_i s svojim talentom in hkrati gledalkam_cem ponuditi vsebine, ki so sproščene, kvalitetne, spontane, naše. Vsak drugi četrtek se klub Tiffany prelevi v elegantno kavarno, ki vabi k posedanju, uživanju ob najljubši pijači in predajanju umetniškemu programu, ki ga za obiskovalce_ke pripravljajo mladi.

Vabimo vse LGBTQ ustvarjalce_ke, glasbenike_ce, gledališčnike_ce, plesalce_ke, slikarje_ke in ostale, da predstavijo svoja dela publiki in se z nami podružijo. Če želite predstaviti svoje delo na Kavarniškem večeru, nam pišite nadrustvo.appareo@gmail.com ali kulturnicenterq@gmail.com.

Kavarniške večer organizirajo Društvo informacijski center Legebitra, Klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q) in Društvo Appareo.

Projekt sofinancira Urad za mladino pri Mestni občini Ljubljana.

 

Raziskava o spolnih navadah MSM in uporabi drog

unnamed copy copy copy copy copy

Vabljeni k reševanju vprašalnika, ki smo ga v skupnem projektu oblikovali na Društvu ŠKUC, Združenju DrogArt in Društvu informacijski center LEGEBITRA in je namenjen vsem moškim, ki imate spolne odnose z moškimi.

Namen projekta je raziskati odnos do spolnosti, odnos do drog in odnos do preventive med MSM, s ciljem izboljšati skupnostne programe vseh treh društev.

Z vašo pomočjo bomo naše programe prilagodili vašim potrebam. 🙂

https://www.1ka.si/a/72742

Hvala vašo pomoč.
____________________
Raziskava poteka v okviru projekta Chemsex: zmanjševanje tveganj z uporabo drog in spolnostjo med MSM, ki ga podpira MOL – Urad za socialo.


____________________

ŠKUC – Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi, namenjen GLBTQ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalce/ke prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran kluba Tiffany.
____________________

Written By
More from Uredništvo

Četrtkovi dialogi: Življenje s HIV-om

V varnem okolju, tokrat brez gostov in gostij, se bomo pogovarjali o...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja