Klub Tiffany / Kulturni center Q: Tedenski napovednik 4.2

pop31 1

POP NATION

pop31 1

Soočali se boste s pomembnim vprašanjem, zato ne ukrepajte prenaglo. Morda se boste odločili za shujševalno kuro in novo romanco. Prav je, da razmislite o vseh plateh.

Še vedno boste malce leni, saj ste z mislimi že pri vikendu. Vendar bodite potrpežljivi, petek in Pop nation sta pred vrati. Morda se vam obeta kakšno novo poznanstvo.

Dj Duki

____________________

Vstopnina/entrance:
3 eur < 24h > 5 eur
____________________

Na petkovi zabavi vam ponujamo možnost anonimnega in brezplačnega testiranja na HIV, sifilis, hepatitis B in oralno gonorejo. Testiranje je namenjeno MSM populaciji.

Brezplačno testiranje vam omogočajo Društvo Legebitra, ŠKUC – Magnus in Klub Tiffany.
____________________

 

Foto krožek O-kvir: digitalna temnica

fotokrozek

ŠKUC – Kulturni center Q (Klub Tiffany) predstavlja in vabi na brezplačni fotografski krožek, ki poteka od oktobra 2014 do junija 2015 v Klubu Tiffany.

Na četrtem srečanju smo v Klubu Tiffany improvizirale studio in naredile celo serijo portretov.

Naše naslednje srečanje, 9. februarja ob 19:00, bo namenjen postprodukciji – urejanju fotografij v digitalni temnici. Pogledale_i si bomo kako odpraviti podosvetlejonst, barvno popraviti posnetek, počistiti fotografijo s kloniranjem in podobno. Zaželeno je da s seboj prinesete svoj prenosni računalnik.

Srečanja so enkrat mesečno, vsak drugi ponedeljek v mesecu od 19:00 do 21:00.
V foto krožek vas vabimo vse, ki bi želeli_e izvedeti kaj več o tehnični in vsebinski plati fotografije. Na urah foto krožka boste spoznavali_e priročne in zanimive tehnike fotografiranja kot so fotografiranje nočnega zvezdnega neba, panoramski posnetki (360°), večkratni posnetki, ustvarjalna uporaba bliskavice in podobno.  Obravnavali_e bomo portret, krajino in reportažno fotografijo. Srečanja so namenjena tudi diskusijam in komentiranju fotografij. Predavateljica vam bo na razpolago pri vseh fotografskih dilemah in vprašanjih.

Foto krožek vodi fotografinja Jasna Klančišar. Več o njenem delu na: www.jasnaklancisar.net in http://fotouk.wordpress.com

Vse dodatne informacije in prijava na: Fotouk.delavnica@gmail.com

Vabljene_i.

Krožek omogočata ŠKUC – Kulturni center Q (Klub Tiffany) in Mestna občina Ljubljana.

 

LFU – Adrienne Rich: O lažeh, skrivnostih in molku I. in Laurie Anderson

ann

Lezbično-feministična univerza

vas v torek, 10. februarja 2015 ob 19.00, vabi v Klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q) na
bralni krožek Adrienne Rich: O lažeh, skrivnostih in molku I.

Na naslednjem ciklu dveh bralnih krožkov bomo obravnavale izbrane eseje lezbične feministke Adrienne Rich iz knjige O lažeh, skrivnostih in molku (Založba ŠKUC, Lambda, 2003, prevod: Suzana Tratnik). Na prvem krožku se bomo osredotočile na besedila, v katerih je izražena predvsem feministična perspektiva, naslednjič pa se bomo posvetile poglavjem z bolj izpostavljenim lezbičnim vidikom, čeprav se lezbičnost in feminizem v pisanju Adrienne Rich ves čas skorajda neločljivo prepletata.

Za prvič si preberite naslednje eseje: »Predgovor: o zgodovini, nepismenosti, pasivnosti, nasilju in ženski kulturi« (str. 5-23), »Antifeministka (1972)« (str. 63-76) in »Materinstvo: sodobna nevarnost in kvantni preskok (1987)« (str. 245-257).

V glasbeni poslušalnici pa se bo vrtela kultna ameriška umetnica, ki deluje tako na področju glasbene kot vizualne umetnosti, Laurie Anderson.

Več o dogodku na: https://lezbicnofeministicnauniverza.wordpress.com/2015/02/04/adrienne-rich-o-lazeh-skrivnostih-in-molku-i-in-laurie-anderson/

Krožek bo vodila dr. Alenka Spacal.

Vabljene!

Lezbično-feministična univerza zagotavlja varen prostor za ženske, zato so dogodki v okviru le-te namenjeni le njim. Dogodek podpira Mestna občina Ljubljana in ŠKUC-Kulturni center Q (klub Tiffany).

____________________

ŠKUC – Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi, namenjen GLBTQ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalce/ke prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran kluba Tiffany.
____________________

Kulturni center Q
Škuc

 

VABILO K SODELOVANJU V KLUBSKEM PROGRAMU!

poziv

ŠKUC – Kulturni center Q / klub Tiffany

Vabi mlade LGBT posameznike_ce, ki si želijo pridobiti izkušnje na področju organiziranja in izvedbe kulturnih, mladinskih in klubskih dogodkov, da se pridružijo kolektivu kluba.

Klub izvaja različne dogodke, ki so namenjeni LGBT skupnosti, med njimi pa izstopajo programski sklopi:

Literarne prireditve, Kavarniški večeri, LFU, Kabaret Tiffany, večerni pogovori, Zlate Tifanije in različna programska sodelovanja z LGBT, mladinskimi in kulturnimi organizacijami.

Programski cilji kluba so ustvarjati varen prostor v katerem se lahko razvija ustvarjalnost LGBT posameznikov_ic.

Torej, če želiš soustvarjati program v LGBT skupnosti in imaš podobne cilje kot klub, nam piši na kulturnicenterq@gmail.com!

 

 

Written By
More from Uredništvo

Delavnice ustvarjalnega pisanja ter glasbeno – vizualnega izražanja TEKOČI TRAK IDEJ 1

ŠKUC – Kulturni center Q (Klub Tiffany) vabi na Delavnice ustvarjalnega pisanja...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja