Mavrični junij v Mariboru

Objavljamo poziv Maribora skozi rožnata očala, da se jim pridružite pri letošnji izdaji Mavričnega junija v Mariboru, ki se bo zaključil 26. junija s parado ponosa v Mariboru.

___________________________________________________

🏳️‍🌈 ZATE. ZAME. ZA NAS. 🏳️‍🌈

S ponosom predstavljamo letošnjo izdajo Mavričnega junija v Mariboru!

Junija lani smo se kljub odpovedi parade potrudile_i obeležiti mesec ponosa po najboljših močeh z vrsto manjših dogodkov. Iz njih je nastal program Mavrični junij, ki nas je združeval, ko je bilo to najbolj potrebno in upamo, da bo enako tudi tokrat. Kot pove že naš letošnji slogan: “Zate. Zame. Za nas.”

Letošnji program bo ponovno obsegal aktivnosti in dogodke, ki se bodo zvrstili skozi cel mesec, začeli pa bomo 1. junija z zdaj že znano akcijo “Podpri parado, izobesi zastavo.” V nadaljevanju sledijo kulturno-umetniški dogodki, izobraževalne in informativne aktivnosti, spletne vsebine in še več.

Prav tako nam je v veliko veselje, da lahko tudi uradno napovemo Parado ponosa 2021, ki bo v soboto, 26. junija! Ogromno nam pomeni, da lahko parado po njeni zgodovinski premieri pred dvemi leti ponovno pripeljemo v Maribor in s tem pokažemo, da kljub krizi gibanje skupnosti LGBTQIA+ ni zamrlo. Pridružite se nam, ko bomo ponovno skupaj hodile_i po ulicah našega mesta!

Za celoten program Mavričnega junija 2021 si oglejte spodnji napovednik – in ne pozabite shraniti datumov! Podrobnosti o posameznih dogodkih in vsebinah sledijo kmalu, zato še naprej spremljajte naše spletne kanale, pa tudi novičke in koledar na straneh MKC Maribor, kjer vas bomo v skladu z ukrepi sproti obveščale_i tudi o morebitnih spremembah.

Se vidimo junija!

Maribor skozi rožnata očala

Written By
More from Uredništvo