Mavrični mesec tudi v organizacijah

Na fotografijah od leve zgoraj proti desni spodaj: CNVOS, Slovenska filantropija, Društvo CPM, Mestna knjižnica Ljubljana, Malinca, Služba vlade za digitalno preobrazbo, Grafex

V juniju smo pri Legebitri k izrazu podpore skupnosti LGBTI in paradi ponosa povabile_i tudi organizacije, od podjetij pa do javnih institucij, društev in nevladnic_kov. V sklopu akcije Mavrični mesec smo želele_i, da organizacije tudi javno pokažejo svojo zavezanost k spoštovanju pravic LGBTI z izobešanjem mavrične zastave v svojih prostorih in s podpornimi sporočili na svojih spletnih kanalih. Poleg spletnih strani posameznih organizacij je njihova sporočila mogoče najti na socialnih omrežjih (Facebook, Instagram, LinkedIn) z iskanjem ključnika #mavricnimesec.

Vsem organizacijam, ki so se na vabilo odzvale in se pridružile akciji, se za izkazano podporo iskreno zahvaljujemo! Nekaj fotografij, s katerimi so sodelovale_i, si lahko ogledate tudi v kolažu zgoraj.

Diskriminacija na podlagi spolne usmerjenosti, identitete in izraza je v naši družbi še vedno prisotna, zato je pomembno, da tako posameznice_ki kot organizacije izkažemo zavedanje, da vsi skupaj sestavljamo našo družbo in nihče ne bi smel biti pri tem spregledan_a, postavljen_a v neenak položaj ali prisiljen_a v skrivanje svoje identitete. Tega cilja ne bomo dosegle_i le z mavričnimi barvami, če si jih nadenemo za nekaj tednov vsako leto in potem nanje pozabimo. Mnoge sodelujoče organizacije so tudi prejemnice certifikata “LGBT prijazno”, za številne vemo, da stojijo za načelom enakosti tudi brez obarvanih logotipov. Vidna podpora skupnosti LGBTI je pomembna, saj želimo, da organizacije tudi javno stojijo za svojim sprejemanjem LGBTI-oseb, vključujoča delovna okolja prepoznajo kot svojo prednost in pri spoštovanju raznolikosti vztrajajo.

Ob zaključku mavričnega meseca zato dodajamo, da se najpomembnejše spremembe zgodijo znotraj organizacije – z načinom delovanja, obravnavo zaposlenih, strank ali obiskovalk_cev ter s pazljivim branjem in urejanjem internih pravilnikov. Hvala vsem, ki po počnete in s svojo javno podporo kažete, da bi to moral postati standard.

Tags from the story
Written By
More from Petra Polanič