Papež eno, kardinal drugo?

CARDINAL 2797008b

Novi španski kardinal iz Pamplone Ferdinando Sebastijan Agilar (na fotografiji), ki je je bil položaj imenovan pred kratkim, je za španski časopis Sur izjavil, da je istospolna usmerjenost defekten način izražanja seksualnosti, ker ima seksualnost svojo strukturo in cilj, in to je rojevanje. Omenjenega kardinala je pred enim tednom skupaj s preostalimi 18 kardinali imenoval papež Frančišek. Da, ravno tisti papež, ki je dejal, da kaj bi sodil nekoga, ki je gej in goreče moli k bogu.

Agilar je papeževo izjavo pospremil z besedami, da Frančišek s tem izkazuje spoštovanje do vseh ljudi, a da to ne spreminja cerkvenih naukov. Svojo izjavo je še pojasnil, rekoč, da izkazovanje dobrodošlice in naklonjenosti do istospolnih oseb ni enako moralnemu opravičevanju istospolne usmerjenosti.

Novopečeni kardinal je plastično opisal, kaj točno je ta defekt. Pojasnil je, da so človeška telesa polna nepopolnosti, saj ima sam visok krvni pritisk, ampak se zaradi tega ne bo jezil, temveč bo to nepravilnosti čim bolj odpravil . Poudaril je, da če se kateri istospolno usmerjeni osebi pojasni, da je njena spolna usmerjenost defekt, to ni žalitev, saj se obstaja mnogo načinov zaznavanja in normaliziranja istospolne usmerjenosti s pomočjo primernega zdravljenja.

Na kardinalovo izjavo se je odzvala tudi organizacija za zaščito pravic istospolno usmerjenih oseb Kolegas. Kardinala je pozvala, naj demantira svoj komentar, in dodala, da homoseksualnost ni ozdravljiva bolezen, kot je homofobija.

Agilarove besede je obsodil tudi Nikolas Fernandes, predstavnik skupine Entiende, ki se zavzema za pravice gejev in lezbijk, rekoč, da se ni zgodilo prvič, da jih kardinali označujejo kot defektne, in pozval k uzakonitvi antidiskriminacijskega zakona.

Naj spomnimo, da je papeža Frančiška lgbt medij Advocate imenoval za osebnost leta 2013. Frančišek pa je bil tudi zelo zadovoljen z izidom referenduma na Hrvaškem. Toliko o odprtosti novega papeža.

 

Vir :
Written By
More from Martin Gramc

Ne lezbofobiji

Urednica trendi britanske revije za lezbijke in biseksualke Diva Jane Czyzselska (na...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja