Pogovor o prehrani moškega v 21. stoletju

hrana

hranaHrvaška zdravnica in nutricionistka dr. Lejla Kažinić Kreho ponovno prihaja v Slovenijo. Minilo je leto, odkar je v Modrijanovi knjigarni ženskam predstavila knjigo Prehrana 21. stoletja za ženske. Zdaj so na vrsti moški. Lejla Kažinić Kreho je lani izdala prehranski vodnik za moške, prevod v slovenščino pa je te dni izšel pri založbi Modrijan.

Prehrana 21. stoletja za moške popelje moškega skozi vsa življenjska obdobja – od najstniških vse do »zlatih« let. Avtorica se v knjigi posebej skrbno posveti tudi prehrani aktivnega športnika ali rekreativca in svetuje, kakšna naj bo prehrana pri preventivi ali zdravljenju najpogostejših bolezni, ki pestijo sodobne moške. Ne manjka nasvetov, kaj jesti za večjo spolno moč in plodnost, kako naj se prehranjuje učeči se najstnik in kako moški, ki želi izgubiti kak odvečen kilogram. Zelo dragoceno bo za moške zadnje poglavje – seznam vrhunskih živil. Naj bo vedno pri roki, ko se odpravite po nakupih! Recepti so zgodba zase – kako hitro in preprosto do slastnih obrokov in prigrizkov, kakor jih je za knjigo po Lejlinih receptih pripravil kuharski mojster Jeffrey James Vella.

V torek, 29. maja 2012, ob 18. uri vabljeni v Modrijanovo knjigarno! V pogovoru o prehrani moškega v 21. stoletju se bosta dr. Lejli Kažinić Kreho pridružila Mario Sambolec, osebni svetovalec za prehrano in trener fitnesa, in prof. dr. Marjan Simčič, predavatelj na Oddelku za živilstvo na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, pogovor pa bo usmerjal televizijski voditelj Rok Kužel. Da po predstavitvi ne bo krulilo v želodcih, bodo poskrbeli kuharji in kuharice Gostilne dela.

Prehrana 21. stoletja za moške >>>

Prehrana 21. stoletja za ženske >>>

Written By
More from Uredništvo

Klaus Naomi v kulturnem centru Q

V petek, 7.8.2009 vas Kulturni center Q – kluba Monokel in Tiffany...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja