Predstavitev nove spletne strani LL-Passion

Iz ljubezni do filma, televizijskih in spletnih nanizank ter na splošno zabavne industrije, pa tudi raziskovanja in filozofije, sem letos ustvarila spletno stran LL-Passion. Na spletni strani objavljam filozofske eseje s področja lezbičnega filma in partnerstev, predstavljam najljubše in najbolj priznane filme, TV-nanizanke, web-nanizanke z lezbično vsebino in/ali lezbičnimi ter biseksualnimi liki v obliki bloga (https://annitaspring.weebly.com/blog—future-of-l-films-and-tv-shows).

A s spletno stranjo ne ozaveščam le o reprezentaciji lezbijk in/ali biseksualk na filmskem, televizijskem in spletnem mediju, ampak poskušam prek intervjujev s slovenskim in tujimi raziskovalkami, urednicami, direktoricami, profesoricami, umetnicami in filozofinjami predstaviti zgled za lezbijke in biseksualke ter jih tudi spodbuditi k raziskovanju, umetniškem ustvarjanju in študiju ter pisanju teorij s področja spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete. Tako si lahko preberete intervjuje z Natašo Bučar, direktorico Slovenskega filmskega centra, poljsko lezbično režiserko, Nataszo Parzymies, belgijsko režiserko, Kate Maveau, Karen Frost, lezbično pisko za ameriško LB spletno stran Afterellen in Tello Films, izraelsko lezbično scenaristko, producentko in režiserko Zehavit Sabag. Vse intervjujanke so bodisi lezbijke ali biseksualke bodisi se ukvarjajo ali srečujejo s tematiko lezbičnosti in biseksualnosti pri svojem delu (https://annitaspring.weebly.com/interview). Še več zanimivih intervjujev prihaja v prihodnosti.

Vsak mesec na spletni strani tako objavim dva intervjuja in enega do dva eseja ali recenzijo filma, TV-nanizanke, spletne nanizanke.

V prihodnosti bom blogu dodala tudi članke o teorijah in raziskavah, ki razkrivajo življenjske stile, raziskave in teorije, povezane s spolno usmerjenostjo in/ali spolno identiteto, spolnostjo, osebnim zadovoljstvom, (poslovno) uspešnostjo, samozavestjo, samopodobo in podobno. Nenazadnje je glavni namen spletne strani vzpostaviti in ozavestiti skupnost LGBT+ o načinih reprezentacije lezbičnosti in/ali biseksualnosti in lezbičnih oziroma biseksualnih razmerjih v različnih medijih in področjih življenja ter s pozitivnimi primeri dvigniti samozavest in samopodobo LB+ žensk.

Katarina Majerhold (na fotografiji) je filozofinja, ki se ukvarja z ljubeznijo, čustvi, spolnostjo, ustvarjalnostjo in filozofskim svetovanjem. Piše tudi scenarije za dokumentarne filme in se poizkuša v pisanju scenarijev za igrane filme. Napisala je več knjig, Ljubezen skozi zgodovino (MK), Živeti (Koda), Čustveni izzivi (Rokus-Klett) in naredila več dokumentarcev, Ljubezen, Čustva, tkanina našega življenja, Privlačnost spola (vsi za TV Slovenija). Prav tako je napisala več člankov in recenzij lezbičnih filmov, TV-in spletih nanizank z lezbično in/ali biseksualno vsebino za revijo Narobe in Narobe blog.

Ostali prispevki: Katarina Majerhold

Življenje holivudske mame in njenih otrok

Boljše stvari (Better things, ZDA, 2016–) Ustvarjalka in ustvarjalec: Pamela Adlon, Louis...
Preberi