Prva IZbranja v letu 2012: »Različen nisi drugačen«

modrijan

modrijanŠolsko leto se bo počasi prevesilo v drugo polovico, in čas je za nova IZbranja. Modrijanova knjigarna bo še zadnjič v tem šolskem letu gostila mlade knjižne molje, pogovor pa se bo tokrat sukal o knjigah V senci interneta in Peter.

»Različen nisi drugačen« je sporočilo našega pogovora, v katerem bodo sodelovali dijaki in dijakinje Gimnazije Bežigrad v Ljubljani ter sociolog dr. Roman Kuhar z Mirovnega inštituta in psihoterapevtka Sanja Rozman. Ob knjigi V senci interneta se bodo spraševali o internetu kot fenomenu na splošno: kako je začel vplivati na družbo in odnose, kakšne nove dileme vnaša v naše življenje in kako smo ranljivi za vpliv, saj si povsem napačno predstavljamo, da vse dejavnosti na internetu potekajo v zasebnosti – v resnici pa smo pri tem v globalni izložbi. Mladi namreč doživljajo internet kot varen in družaben medij, v družbi katerega prebijejo dobršen del svojega prostega časa, svaril o njegovih nevarnostih pa večina ne jemlje prav resno.

Ob pogovoru o knjigi Peter avstralske pisateljice Kate Walker pa bodo mladi bralci iskali odgovore na vprašanja, kot so: Kako posameznik razkrije svojo istospolno usmerjenost? Zakaj je o tem sploh treba govoriti, če heteroseksualci nikoli ne povedo, da so heteroseksualci? Kaj pomeni odraščati kot gej ali lezbijka? Zakaj se v družbi srečujemo s homofobijo? Kaj homofobija sploh je in kako jo lahko razložimo? Kaj kažejo raziskave o izkušnjah gejev in lezbijk v vsakdanjem življenju? Kako na razkritje reagirajo starši, sošolci in širša družba?

Pridružite se nam v torek, 17. januarja, ob 11. uri v Modrijanovi knjigarni!

Written By
More from Uredništvo

Še o odločitvi Ustavnega sodišča

Objavljamo še izjavi tribune “Za prostore svobode!” in Izvršnega odbora Liberalne akademije.
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja