Prva IZbranja v letu 2012: »Različen nisi drugačen«

modrijan

modrijanŠolsko leto se bo počasi prevesilo v drugo polovico, in čas je za nova IZbranja. Modrijanova knjigarna bo še zadnjič v tem šolskem letu gostila mlade knjižne molje, pogovor pa se bo tokrat sukal o knjigah V senci interneta in Peter.

»Različen nisi drugačen« je sporočilo našega pogovora, v katerem bodo sodelovali dijaki in dijakinje Gimnazije Bežigrad v Ljubljani ter sociolog dr. Roman Kuhar z Mirovnega inštituta in psihoterapevtka Sanja Rozman. Ob knjigi V senci interneta se bodo spraševali o internetu kot fenomenu na splošno: kako je začel vplivati na družbo in odnose, kakšne nove dileme vnaša v naše življenje in kako smo ranljivi za vpliv, saj si povsem napačno predstavljamo, da vse dejavnosti na internetu potekajo v zasebnosti – v resnici pa smo pri tem v globalni izložbi. Mladi namreč doživljajo internet kot varen in družaben medij, v družbi katerega prebijejo dobršen del svojega prostega časa, svaril o njegovih nevarnostih pa večina ne jemlje prav resno.

Ob pogovoru o knjigi Peter avstralske pisateljice Kate Walker pa bodo mladi bralci iskali odgovore na vprašanja, kot so: Kako posameznik razkrije svojo istospolno usmerjenost? Zakaj je o tem sploh treba govoriti, če heteroseksualci nikoli ne povedo, da so heteroseksualci? Kaj pomeni odraščati kot gej ali lezbijka? Zakaj se v družbi srečujemo s homofobijo? Kaj homofobija sploh je in kako jo lahko razložimo? Kaj kažejo raziskave o izkušnjah gejev in lezbijk v vsakdanjem življenju? Kako na razkritje reagirajo starši, sošolci in širša družba?

Pridružite se nam v torek, 17. januarja, ob 11. uri v Modrijanovi knjigarni!

Written By
More from Uredništvo

Pravno priznanje spola le na upravnih enotah, kjer ima oseba prijavljeno stalno prebivališče

Iz Društva informacijski center Legebitra in Zavoda TransAkcija so sporočili, da naj...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja