Rumeni lakasti čeveljci – V. del

Objavljamo zgodbe iz avtobiografskega romana v nastajanju z naslovom Rumeni lakasti čeveljci avtorja Aleša Čakša.

Masturbiranje

Ko je pozneje večkrat sanjaril o nagih moških zadnjicah, je pogosto mislil na Rožleta. Bil je bil visok, postaven, veliko se je ukvarjal s športom. Imel je velike dlani, izbočeno zadnjico, lepe, moške poteze obraza. Oba s Kim sta bila rada v njegovi družbi, čeprav je bil večino časa za knjigami ali na športnih dejavnostih. Včasih sta ga le iztrgala iz obveznosti in ga prepričala, da so skupaj kaj neumnega ušpičili. Tudi Rožle je užival v njuni družbi, godilo mu je, ker sta se oba trudila za njegovo pozornost. Filip je sicer malo zameril Kim, ki je bila precej zagnana z delanjem vtisa na Rožleta, a je skrivaj koval načrt, kako ga bo pripravil do tega, da bo Rožle bolj zagret zanj kot za Kim.

Zvečer je intenzivno razmišljal o popoldnevu … in masturbiral. Mislil je predvsem na Rožleta, si ga predstavljal golega z velikim trdim tičem in napeto ritjo. Bil je omamljen in presenečen, da v spolnih fantazijah ni bilo več Kim. Samo še Rožle … zaradi njega je začel vsak dan masturbirati.

Mamica

Mamica je bila noseča. Filip se je strašno veselil bratca ali sestrice, pa čeprav potem ne bo več samo on mamin sinko in mamica ne bo več samo njegova. Le nekaj dni preden je zvedel, da je mamica noseča, ponoči, ko ni mogel zaspati, je razmišljal, da je pri trinajstih morda že malo prestar, da bi še kar naprej govoril mamica. Tudi Kim se je včasih ponorčevala iz njega, češ da je mamin sinko, saj da ves čas govori samo o mamici. Sklenil je, da bo mamica odslej matka.

Torej, matka je žarela od nosečnosti, zdelo se mu je, da se je v obraz neznansko pomladila, imela je rožnato napeto kožo. Bila je polna energije, delavna kot še nikoli prej. Vse je postorila z lahkoto, nič ni bila sitna in zadirčna.

A nečesa Filip ni vedel, namreč, kdo je očka otroka v matkinem trebuhu.

On

Že od začetka ga ni maral. Ko ga je prvikrat videl in je zaljubljeno držal matko za roko, mu ni ugajal. Na živce mu je šel. Matka je Filipa povabila zraven na sprehod. Bila je sončna nedelja. Filip je sovražil nedelje, zaradi ponedeljka, ki je sledil in je moral v šolo. In na sončno nedeljo ga je matka spoznala z očetom njegovega bratca ali sestrice?! Grozno se je počutil. Še več, trpel je, a dojel, da to ni nek mimobežni matkin ljubimec, temveč njen novi resni partner. Povedala mu je, da sta že eno leto skupaj. V Filipu je vrelo. Zakričal je in stekel stran. Tega tisti hip preprosto ni mogel sprejeti.

Mamika

Matka mu je pojasnjevala, da je morala najti pravega moškega zaradi mamike. Da je matko že dlje časa rotila, naj si nekoga najde in gre počasi od hiše, da jih je v njej že preveč. Da si Filip zasluži svojo sobo, svoj ‘najstniški’ mir. Matka je malodane v joku rotila Filipa, naj razume to stanje in da je On primeren zanjo. A sledil je še en šok. Matka mu je oznanila tudi skorajšnjo poroko. S solzami je dosegla, da je to nepričakovano bedno serijo novic Filip nekako le pogoltnil.

A doumel je, da starega življenja ni več, da bo poslej vse drugače, novo, da matka ne bo več le njegova, deliti si jo bo moral z Njim in z novim bratcem ali sestrico. Katastrofa.

Oče

Ko je zvečer objokan ležal v temi in zrl v drobne sence, ki jih je ustvarjala svetilka ob postelji v kabinetu, kjer je že nekaj časa sam spal, je pomislil na očeta in si zamišljal, kako bi bilo, če bi ob njiju z matko živel tudi on. V zadnjih letih ga je oče že večkrat pustil na cedilu, pa čeprav mu je po telefonu večkrat obljubljal izlete, smučanje in še marsikaj. Filip je očeta večkrat poklical, hrepenel je po stiku z njim. Oče mu je vedno obljubil, da pride kmalu. A se ni nikoli pojavil, nikoli uresničil nobene obljube.

Verjetno je res bolje, si je mislil Filip, da je izginil že takoj po njegovem rojstvu.

Rumeni lakasti čeveljci – I. del >>>

Rumeni lakasti čeveljci – II. del >>>

Rumeni lakasti čeveljci – III. del >>>

Rumeni lakasti čeveljci – IV. del >>>

_________________________________________________________________

Foto: Jure Makovec

Avtor o avtorju

Že kot majhen sem vedel, da bom pisal, najprej kot novinar, potem pa … hm, morda celo knjiga. Leta 1996 sem na FDV diplomiral iz novinarstva, čez dve leti opravil še specializacijo iz komunikologije na University of Amsterdam.

Dolga leta sem delal kot novinar in urednik na Delu, predvsem sem pisal o šolstvu, tudi za Sobotno prilogo. Leta 2008 sem odšel na Finance in začel kmalu urejati modno in lifestyle revijo TRENDI. V tem času sem zelo od blizu spoznal svet modne industrije, ki me je zanimala tako močno, da sem lani spomladi ustanovil svojo modno znamko Alessio. S TRENDI sem končal, ko sem zapustil Finance in šel na samostojno pot.

Zdaj urejam lifestyle revijo Goodlife (izhaja z Delom) in časopis H.I.M. (Večer). Vmes sem naredil prvo kostumografijo za predstavo Artemisia, Srečanje, ki bo doživela premiero leta 2021, pišem pa tudi … avtobiografski roman. Vsebina se mi zdi nadvse primerna za bralke_ce Narobe.si. Morda si bi kdo lahko z mojim pisanjem pomagal_a, si odgovoril_a na kakšno vprašanje, ki jo_ga muči, se lažje odločil_a za homoseksualnost, bil_a bolj odločen_a na poti v življenje geja ali lezbijke.

Tags from the story
Written By
More from Aleš Čakš

Rumeni lakasti čeveljci – XIV. del

Objavljamo zgodbe iz avtobiografskega romana v nastajanju z naslovom Rumeni lakasti čeveljci...
Read More