Sodeluj pri iniciativi AIDS Candlelight Memorial

IACM 600

IACM 600

V okviru Četrtkovih dialogov, ki jih organiziramo pod okriljem Društva Legebitra, pripravljamo različne dogodke, s katerimi želimo na nestigmatizirajoč način skupnosti približati tematiko HIV-a in aidsa.

Tako kot drugod po svetu, se bomo tudi pri nas tretjo nedeljo v mesecu maju (18. 5. 2014) spominjali vseh, ki jim je okužba z virusom HIV zaznamovala življenje (ang. AIDS Candlelight Memorial, več na http://www.candlelightmemorial.org/). V ta namen bomo organizirali javni dogodek, na katerem bomo ob prižiganju sveč spomnili vseh, ki jih zaradi okužbe ni več med nami in izkazali podporo tistim, ki živijo z okužbo. Glavni namen dogodka bo ozaveščanje o HIV/aidsu in razbijanje stigme, s katero živijo osebe s HIV-om.

Ob tem pozivamo vse, ki jim je okužba zaznamovala življenje ali so zaradi nje izgubili svoje bližnje, da z nami delijo svoje misli in spomine, ki jih bomo prebrali na dogodku. Pošljete nam jih lahko na našo elektronsko pošto (cetrtkovi.dialogi@gmail.com) oz. prek zasebnega sporočila. Z vsemi prispevki bomo ravnali v anonimizirani obliki.

Hvala in lep pozdrav,

ekipa Četrtkovih dialogov

Četrtkovi dialogi so redna srečanja ob četrtkih zvečer na Legebitri, kjer na različne načine (okrogle mize, filmske projekcije, predavanja, delavnice, družabna srečanja) razpravljamo o življenju s HIV/aidsom in o zdravju v širšem smislu.

grb LJČetrtkove dialoge sofinancirajo: Ministrstvo za zdravje in Mestna občina Ljubljana.

 

soufihoDelovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancirata:Študentska organizacija univerze v Ljubljani in Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO.

Written By
More from Uredništvo

Zlato na letošnjih Eurogames

Reprezentanca Out in Slovenije se je z letošnjih evropskih športnih iger Eurogames,...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja