Inšpektorat bo prekrškovno ukrepal proti LTO Bovec

bov

bovKot smo poročali je Društvo informacijski center Legebitra sredi junija na tržni inšpektorat v Novi Gorici prijavila LTO Bovec zaradi onemogočanja dostopa javnih dobrin posameznikom na osnovi osebne okoliščine – spolne usmerjenosti. Bovška turistična organizacija je namreč januarja izdala katalog »Natanitev na Bovškem, poletje 2012« s piktogramom »homoseksualci nezaželeni«.

Pred dnevi so na Legebitri prejeli obvestilo tržnega inšpektorata. V njem so zapisali, da so v začetku julija na podlagi Zakona o uresničevanju načela enakega obravnavanja (ZUNEO) in Zakona o varstvu potrošnikov v LTO Bovec opravili inšpekcijski nadzor. Ugotovili so dejansko kršitev ZUNEO, zaradi česar bodo zoper LTO Bovec uvedli prekrškovni postopek.

“>bovKot smo poročali je Društvo informacijski center Legebitra sredi junija na tržni inšpektorat v Novi Gorici prijavila LTO Bovec zaradi onemogočanja dostopa javnih dobrin posameznikom na osnovi osebne okoliščine – spolne usmerjenosti. Bovška turistična organizacija je namreč januarja izdala katalog »Natanitev na Bovškem, poletje 2012« s piktogramom »homoseksualci nezaželeni«.

Pred dnevi so na Legebitri prejeli obvestilo tržnega inšpektorata. V njem so zapisali, da so v začetku julija na podlagi Zakona o uresničevanju načela enakega obravnavanja (ZUNEO) in Zakona o varstvu potrošnikov v LTO Bovec opravili inšpekcijski nadzor. Ugotovili so dejansko kršitev ZUNEO, zaradi česar bodo zoper LTO Bovec uvedli prekrškovni postopek. (Foto: bovec.si)

Več:

Dopis Tržnega inšpektorata (PDF) >>>

Homoseksualci nezaželeni >>>

Zagovornik enakih možnosti o LTO Bovec >>>

Written By
More from Uredništvo

V Litvi prepovedano govoriti o homoseksualnosti v javnosti

Protest pred parlamentom (cc Tolerant Youth Association) V Litvi so sprejeli Zakon...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja