V Beogradu z nožem napadli lezbijko

paradasrbija

paradasrbijaSrbska nevladna organizacija »Gej strejt alijansa« (GSA) poroča, da je bila pred dvema dnevoma v Beogradu z nožem napadena lezbijka, ki je utrpela hujše poškodbe. A. Ž. so napadli trije neznani moški, ker je na svoji obleki nosila znak Parade ponosa. Najprej je prišlo do verbalnega nasilja. Eden od moških jo je zaradi omenjenega znaka začel psovati in spraševati, če je lezbijka. Nato jo je začel udarjati po telesu, na koncu pa je izvlekel še nož, s katerim ji je prizadel globoke rane na desni roki. A. Ž. je utrpela še zmečkanine in odrgnine na več delih telesa, ki so posledica udarcev s pestmi in brc. A. Ž. je med napadom uspelo napadalcu izbiti nož iz rok, kar je preprečilo še hujše posledice.

A. Ž. je trenutno pod zdravniškim nadzorom v Kliničnem centru Srbije, kjer so potrdili, da je njeno zdravstveno stanje stabilno.

V GSA so zadovoljni, da se je policija takoj odzvala na omenjeni incident in ga raziskuje. Od policije pričakujejo, da bodo napadalce čimprej odkrili. Hkrati sprašujejo tiste srbske politike, ki so v zadnjem času o lgbt-osebah govorili v negativnih tonih, ali bo dejansko potrebno, da pride do umora kakšnega geja ali lezbijke, preden bodo spregledali, da je lgbt-skupnost v Srbiji ogrožena in da se je treba čimprej in resno lotiti družbene homofobije.

 

Written By
More from Uredništvo

Vabilo k sodelovanju novim prostovoljkam_cem

Pozdravljene_i! Zavod Transfeministična Iniciativa TransAkcija, ki sedaj deluje že eno leto, se...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja