Zaobljuba spoštovanju enakopravnosti lgbt-oseb

take the pledge

take the pledgeKer v petek, 17. maja, obeležujemo mednarodni dan boja proti homofobiji in transfobiji, je tale novica primeren uvod v petkovo dogajanje doma in po svetu. Heteroseksualna petnajstletnika iz Merseysidea v Angliji sta oblikovala spletno kampanjo »Zaobljubi se« (Take the pledge) v podporo svojim lgbt-prijateljem in prijateljicam, ki se še vedno soočajo z disrkiminacijo in nasiljem zaradi svoje spolne usmerjenosti, spolne identitete in izraza.

Nathan in Ross sta se odločila, da bosta ljudi spodbudila k zaobljubi, da bodo podprli lgbtq-skupnost. Vsak lahko napiše zaobljubo na dano predlogo, se z njo fotografira in fotografijo pošlje na spletno stran, ki sta jo najstnika oblikovala posebej za to kampanjo. Stran vključuje bloge, koristne nasvete, informacije o iniciativah za zbiranje finančnih sredstev, omogoča pa tudi izmenjavo informacij.

Za kampanjo sta se odločila, ker sta zaznala porast homofobnega in transfobnega nasilja. Podatki britanske lgbt-organizacije Stonewall namreč kažejo, da je bilo 55 % mladih lgbt-oseb žrtev nasilja s strani svojih sošolk in sošolcev. Nathan je k temu dodal, da je ljudem treba ponuditi prostor, kjer bodo lahko izrazili svoje nestrinjanje z diskriminacijo.

Nekateri aktivisti in aktivistke za enakopravnost lgbt-oseb so kampanjo že podprle. Škotski aktivist Rob McDowall je dejal, da je prednost boju za enakopravnost dveh mladih strejt podpornikov navdihujoča.  

Kampanjo lahko podprete tudi vi, vaše prijateljice in prijatelji, družinske članice in člani, sošolke in sošolci, učiteljice in učitelji, sosede in sosedi …

Več o kampanji si lahko preberete na spletni strani Skelat.com.

Eva Gračanin

Vir:

Uradna spletna stran kampanje >>>
Queer.hr >>>

Written By
More from Uredništvo

Druga obravnava v zadevi Open

Na Kazenskem oddelku Okrožnega sodišča v Ljubljani je danes potekala druga obravnava...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja