Uvod

Kolofon

GEJM je posebna številka revije Narobe, izdana v okviru projekta Odziv na hiv.

Novičke

Predstava Sanje Aleksandra McQueera

V okviru letošnje Parade Ponosa smo si lahko v Mestni elektrarni premierno ogledali dramo Sanje Aleksandra McQueera, avtorja Sandija Jesenika.

Kabaret Tiffany

V okviru festivala Dobimo se pred Škucem smo si lahko julija ogledali edini kvirovski kabaret pri nas, Kabare Tiffany, ki je ponovno navdušili obiskovalce.

Transspolna življenja v Sloveniji

Film Transspolna življenja v Sloveniji predstavlja 10 transspolnih in cisspolno nenormativnih oseb in govori o položaju transspolnih oseb v slovenski družbi.

Zlate Tifanije

V gala dvorani Kluba Tiffany so marca letos že četrtič podelili priznanja za posebne dosežke na LGBT-sceni.

Letos že 50 primerov hiva

Do avgusta 2016 so na infekcijski kliniki potrdili že 50 novih diagnoz hiva, kar je več kot v celotnem lanskem letu.

Zaključek projekta Odziv na hiv

Partnerji projekta so na zaključnem posvetu junija 2016, na infekcijski kliniki, govorili o izzivih sodobne preventive in podpore osebam, ki živijo s hivom.

Ljubljanska parada ponosa

18. junija 2016 smo se, 1500 nas je bilo, že šestnajstič sprehodili po ljubljanskih ulicah z geslom “Mi nismo nič od tega”.

Gejevske in lezbične poroke v Sloveniji

Februarja 2017 prične veljati Zakon o partnerski zvezi, ki bo istospolnim parom omogočil sklenitev partnerske zveze, ki bo v pravicah in dolžnostih izenačena z zakonsko zvezo, z izjemo posvojitev in oploditve z biomedicinsko pomočjo.

Intervjuji

Walter Heidkampf: 27 let življenja s hivom

Walter iz Norveške je za svojo diagnozo izvedel še v času, ko je bila to še smrtna obsodba. Danes živi povsem običajno življenje in nudi podporo gejem, ki živijo s hivom.

Jim Hubbard

Ameriški filmski režiser in aktivist ACT UP-a (AIDS Coalition to Unleash Power) iz New Yorka je Ljubljano obiskal kot gost 16. Parade ponosa.

Zgodbe

Prišla je jesen

Žare s hivom živi že 11 let. Z nami deli svoje vzpone in padce ter izkušnje na poti življenja, po kateri uspešno stopa.

Vrhunec utrinkov

Morski Volkec gre vsako leto na morje na Krk. Letošnje poletje si je popestril s takšnimi in drugačnimi utrinki z Luko, visokim in postavnim študentom iz Zagreba.

Z Žanom na testiranju

Z Žanom na testiranju

Žan nam razkrije, kako poteka testiranje na spolno prenosljive okužbe in kaj se dogaja z njegovo krvjo, ko čaka na četrtkove izvide.

Dan po noči v sosednji prestolnici

Žur v glavnem mestu sosednje prestolnice. In tisti visok, blond tip s svetlo brado, ki ga je Dejan opazil že na vhodu. Divja noč in še bolj divji dnevi, ki so sledili …

Črna škatla

Ko Bojan nam odpre svojo črno škatlo, se razširi vonj po gumi.

Lifestyle

Rekla – kazala

Razgaljena telesa, topli dnevi in vroče noči, poletne romance in še kaj.

Woof! Woof!

Kdor misli, da so se bradatih tipov, karirastih srajc in gozdarskega stila spomnili hipsterji ob koncu prvega desetletja najnovejšega veka, najbrž še ni veliko slišal o medvedji subkulturi.

Poletje 2016

Predstavljamo vam kolekcijo kopalk JL-swimwear, modnega oblikovalca Joela Loya.

Seks in zdravje

Kemseks

Kemseks je seks pod vplivom drog ki povečajo občutke spolnega vzburjenja. Vendar pa je uživanje drog povezano tudi s tveganji.

Reši dilemo s teto Pepco

Draga teta Pepca, katastrofa! Končal mi je v usta. Sem takoj izpljunil in z ginom dvajset minut grgral …

Kotiček dr. Mlakarja

V Porničih so pogosti prizori ekstremnega analnega seksa. Divje, strastno, grobo, a manjka opozorilo »ne počnite tega doma«.

Kulinarika

Umetnost