Četrtkovi dialogi: Zgodovina HIV/aids epidemije v Sloveniji

zgodovina HIV

zgodovina HIVKdaj je virus HIV prispel v Slovenijo, kdaj so bili odkriti prvi primeri? Kako se je odzvala medicina, kako politika in kakšen je bil odziv porajajočega se LGBT-gibanja? Kakšne preventivne kampanje smo imeli v zgodnjih letih epidemije in kakšen je bil odnos medijev do te problematike? Kako je uveljavitev uspešnega zdravljenja v drugi polovici devetdesetih let spremenila naše dojemanje HIV/aidsa? 

O vsem tem na okrogli mizi o zgodovini epidemije v Sloveniji z gostjami in gosti, ki so takrat postavljali mejnike na področju preventive in zdravljenja HIV/aidsa.

Z nami bodo dr. Evita Leskovšek z Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Brane Mozetič, dolgoletni aktivist na področju HIV/aidsa in infektolog dr. Ludvik Vidmar.

V četrtek, 17. 4. ob 20.00 na Legebitri (Trubarjeva 76a).

Vabljene in vabljeni!

Četrtkovi dialogi so redna srečanja ob četrtkih zvečer na Legebitri, kjer na različne načine (okrogle mize, filmske projekcije, predavanja, delavnice, družabna srečanja) razpravljamo o življenju s HIV/aidsom in o zdravju v širšem smislu.

MZ logogrb LJČetrtkove dialoge sofinancirajo: Ministrstvo za zdravje in Mestna občina Ljubljana.

soufihoDelovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancirata:Študentska organizacija univerze v Ljubljani in Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO.

Written By
More from Uredništvo

Delavnica Neobstoječi programi za LGBTQ

ŠKUC-Kulturni center Q (klub Tiffany) vas vabi v sredo, 30. 5. 2012...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja