Kavarniški večer – 21. 1. 2016

KV - 21. 1. 2016

KV - 21. 1. 2016

četrtek, 21. 1. 2016, Klub Tiffany, Metelkova, Ljubljana

Sandra Erpe je 22-letna kantavtorka, ki prihaja iz Novega mesta. Z glasbo se ukvarja od osmega leta, ko je v glasbeni šoli začela igrati klavir. Kasneje je nadaljevala še s privatnimi urami kitare in solo petja. Poleg omenjenega se je uvarjala s pisanjem poezije in tako so kmalu začela nastajati prva avtorska dela, ki jih je pevka predstavila na festivalih, tekmovanjih ter v lokalnih barih in kavarnah.

Sandrina dela govorijo o njenih občutkih, izkušnjah in nasploh vsem, kar jo v življenju pretrese in se je na kakršenkoli način dotakne. Avtorica je tako v glasbi našla pot, da se izrazi in pokaže, kdo v resnici je.

Njen prvenec – skladba Sinonim za mojo mladost, ki jo je Sandra med drugim predstavila na letošnji oddaji Slovenija ima talent – govori o močnem hrepenenju po ljubljeni osebi, s katero, kljub očitni naklonjenosti, kar ne moreta in ne moreta najti skupenga jezika. 

Kantavtorka se v poetičnem popu spogleduje tudi z jazzom, bluesom, r’n’b-jem in soulom. 
____________________

Projekt Kavarniški večeri je nastal s ciljem odpiranja javnega prostora ustvarjalkam_cem LGBTQ na vseh področjih umetnosti in želje po ustvarjanju novega prostora za druženje, uživanje ob glasbi, skodelici čaja ali kave, smehu in dobri družbi. Namen projekta je ponuditi mladim ustvarjalkam_cem prostor, v katerem bodo lahko zablestele_i s svojim talentom in hkrati gledalkam_cem ponuditi vsebine, ki so sproščene, kvalitetne, spontane, naše. Vsak drugi četrtek se klub Tiffany prelevi v elegantno kavarno, ki vabi k posedanju, uživanju ob najljubši pijači in predajanju umetniškemu programu, ki ga za obiskovalke_ce pripravljajo mladi. Vabimo vse LGBTQ-ustvarjalce_ke, glasbenike_ce, gledališčnike_ce, plesalce_ke, slikarje_ke in preostale, da predstavijo svoja dela publiki in se z nami podružijo.Če želite predstaviti svoje delo na Kavarniškem večeru, nam pišite na drustvo.appareo@gmail.com ali kulturnicenterq@gmail.com.

Kavarniške večer organizirajo Društvo informacijski center Legebitra, Klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q) in Društvo Appareo.Projekt sofinancira Urad za mladino pri Mestni občini Ljubljana.

Written By
More from Uredništvo

Na kandidatni listi za Evropski parlament tudi gej

Na sredini okrogli mizi o homofobiji, ki jo je ob mednarodnem dnevu...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja