“Misli pozitivno – ustvarjaj spremembo”

P2P 330

P2P 330Poročila agencij, ki se ukvarjajo z vprašanji človekovih pravic, ugotavljajo, da so lezbijke, geji, transeksualni ter tudi heteroseksualni posamezniki, ki se ne podrejajo stereotipnim in spolno tipičnim vedenjem, pogosto tarča nadlegovanja, odkritega izražanja predsodkov ter diskriminacije. V nekaterih primerih so deležni tudi fizičnega nasilja. O tem priča tudi dogajanje v Sloveniji; torej nasilje, ki so ga bili deležni nekateri posamezniki ob javnih dogodkih, ki so promovirali pravice istospolno usmerjenih. Žrtve teh dogodkov pogosto trpijo za hudimi psihološkimi posledicami, vse od socialne izoliranosti, visokih stopenj doživljanja stresa, nizke samopodobe in do uporabe manj učinkovitih strategij spoprijemanja s posledicami.

V namen naslovitve teh vprašanj, ukrepanja, pomoči ter ozaveščanja različnih družbenih akterjev, v projektu P2PLGT (Empowering young LGT people) sodeluje pet evropskih univerz in Ozara Slovenija Nacionalno združenje za kakovost življenja. V okviru projekta med drugim pripravljamo program opolnomočenja mladih, ki so bili žrtev katerekoli oblike nasilja, tj. tudi besedne, diskriminacije v različnih kontekstnih (šolanje, delovno mesto), itd. Trenutno je aktualen vrstniški program, katerega namen je okrepiti in opolnomočiti udeležence v spretnostih zaščite pred nasiljem, pri soočanju z le-tem, nadalje izgradnja pozitivne samopodobe s poudarkom na vrednosti skupnosti oz. skupine kot zaščitnega dejavnika.

Program bomo izvajali predvidoma v oktobru in novembru 2013, in sicer ob koncu tedna. Vključeval bo šest celodnevnih skupinskih delavnic. Izvajali ga bomo v Ljubljani in, v kolikor bo zadostno število kandidatov, tudi Mariboru. Če bi se radi vključili v program, ali imate v zvezi z le-tem vprašanje, nam pišite na elektronski naslov: p2plgtslo@gmail.com, ali nas obiščite na projektni facebook strani (https://www.facebook.com/pages/P2PLGT/547733441936831). O konkretnem programu, konkretnih terminih in kraju srečanj, njegovem poteku in možnostih sodelovanja vas bomo obvestili z elektronsko pošto.

Vabljeni.

Tim projekta P2PLGT

Written By
More from Uredništvo

Okrogla miza o homofobiji

Društvo informacijski center LEGEBITRA ob 17. maju, mednarodnem dnevu boja proti homofobiji,...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja