Projekcija filma Daddy and Papa

daddy.papa

daddy.papaVabimo vas na projekcijo večkrat nagrajenega dokumentarnega filma Daddy & Papa in pogovor z izr. prof. dr. Romanom Kuharjem, ki bo v soboto, 7. 4. 2012 ob 20. uri v e-Kavarni Pina (Kidričeva 43, Koper).

Daddy & Papa je enourni dokumentarni film avtorja Johnnyja Symonsa, ki raziskuje osebni, kulturni in politični vpliv gejev, ki so sprejeli tradicionalno, a hkrati revolucionarno odločitev.  Odločili so se, da bodo vzgajali otroke. V dokumentarnem filmu sledimo  štirim gejevskim družinam, ki se soočajo z vsakodnevnimi in širšimi družbenimi izzivi, ki se zarezujejo v njihova življenja: nedefinirana pozicija medrasnih družin v ZDA,  čar in negotovost nadomestnega materinstva in posvojitve, kompleksnost poroke in ločitve v gejevski skupnosti ter legalnost njihovega starševstva.

Kot očetje se ti moški soočajo z neštetimi izzivalci: s konservativci, ki jih dojemajo kot samo antitezo družine; s povprečnimi Američani, ki verjamejo, da so matere ključne za otrokov razvoj; z gejevsko in lezbično skupnostjo, kjer težko priborjena neodvisnost in seksualna osvobojenost pogosto nista v skladu z zahtevami starševstva.

Po projekciji filma se bomo pogovarjali z izr. prof. dr. Romanom Kuharjem, ki na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani med drugim predava predmet Uvod v gejevske in lezbične študije.

Vabljeni!

_________________________________________

logo_legebitra KSOK Pina-logo-trasparent

Projekcijo filma z debato organizira Društvo informacijski center Legebitra v sodelovanju s Kulbom študentov Občine Koper in Kulturno-izobraževalnim društvom PiNA v okviru LGBT meseca zgodovine, ki je del evropskega projekta »Engaging Hearts and Minds, Changing Attitudes«.

EU_LogoProjekt se izvaja od podpori Evropske komisije, Direktorata za pravosodje, svobodo in varnost v okviru programa Temeljne pravice in državljanstvo. Vsebina dokumenta ne odraža nujno mnenj in stališč Evropske komisije.

 

grb_lj_80Projekt sofinancira Urad za mladino pri Mestni občini Ljubljana.

Written By
More from Uredništvo

Vprašalnik o potrebah transspolnih oseb

Pri Transfeministični iniciativi TransAkcija in DIC Legebitra smo pripravile_i krajšo raziskavo o...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja