3 poslanke in 1 poslanec iz Slovenije podprli poročilo o boju proti homofobiji in transfobiji

eu rnbw

O včerajšnjem glasovanju v Evropskem parlamentu, na katerem so poslanke in poslanci sprejeli poročilo o boju proti homofobiji in transfobiji, smo vam dolžni še pojasnilo o glasovanju poslank in poslancev iz Slovenije. Poročilo so podprli Zofija Mazej Kokovič (SDS), dr. Romana Jordan (SDS), Tanja Fajon (SD) in Jelko Kacin (LD). Mag. Mojca Kleva Kekuš (SD), Ivo Vajglj (Zares) in Milan Zver (SDS) se glasovanja niso udeležili.

Mojca Kleva Kekuš, sicer tudi članica evropske parlamentarne medskupine za pravice LGBT-oseb, se včerajšnjega plenarnega zasedanja ni udeležila zato, ker je pred nekaj tedni rodila. Ivo Vajglj, ki je med drugim podprl Družinski zakonik, pa je bil odsoten zaradi bolezni. Za Narobe je pojasnil, da bi, če bi bil prisoten, zagotovo glasoval za poročilo. Meni namreč, da v EU potrebujemo celovito politiko varstva pravic LGBT in večletni akcijski načrt, s katerim bi se učinkovito spopadli s homofobijo in transfobijo.

Edini poslanec iz Slovenije, ki je glasoval proti poročilu, je Lojze Peterle (NSi). Peterle je decembra lani izrazil željo po kandidaturi za generalnega sekretarja Sveta Evrope, temeljne evropske organizacije, ki ščiti človekove pravice. Pri tem ni dobil podpore Vlade Republike Slovenije, saj naj bi svojo kandidaturo na Ministrstvo za zunanje zadeve vložil prepozno.

 

Sorodni prispevki:
Written By
More from Eva Gračanin

Novice od tu (21)

Mavrične družine so 25. marca, na materinski dan, so volivke in volivci...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja