Delavnica ustvarjanja grafitov

photo-spray-painta

photo-spray-painta

Ker smo zaradi slabega vremena delavnico ustvarjanja grafitov prestavili na soboto, 12. 5.  2012, se je sprostilo še nekaj mest. Prijavo lahko pošljete do srede, 9. 5. 2012 na  lgbtq.dogaja@gmail.com.

Grafiti so ekspliciten in javni izraz posameznikovega mnenja, misli in občutenj. Verjetno so že marsikoga izmed nas kdaj zasrbeli prsti, ko smo na ulicah videli kakšen ‘hud’ grafit, ki nas je pritegnil s svojo vsebino. Ker pa je grafitanje na ulicah pri nas kriminalizirano, si večina od nas še ni upala narisati svoje zgodbe in pustiti svojih sledov na zidu. Tisti/tiste, ki si želite povedati svojo zgodbo skozi tri pločevinke spreja (in madežev na obleki ter maske na obrazu), ste lepo vabljeni, da se nam pridružite v soboto, 21. 4. na popolnoma legalnem grafitanju na dvorišču Legebitre (Trubarjeva 76a, Ljubljana) ob mentorstvu izkušenega umetnika.

POVEJ NAPREJ SVOJO ZGODBO!

Kako bo srečanje potekalo?

Vidimo se v soboto ob 10-ih na Legebitri: začnemo z uvodnim spoznavanjem in ustvarjanjem skice, kar bo trajalo do 11.30, ko se nam pridruži Miha Kosmač, ki nam bo razložil in pokazal osnovne tehnike risanja s spreji ter nam pomagal pri ustvarjanju. Ker je grafitanje izjemno naporno in izčrpavajoče delo, si bomo vzeli tudi odmor za kosilo (zanj poskrbimo mi), z grafitanjem pa bomo nadaljevali ob 14-ih, vse dokler tvoja zgodba ne bo povedana.

Tvoja zgodba pa ne bo povedana le na Legebitrinem dvorišču, temveč jo bomo podpisano ali anonimno razstavili v različnih javnih prostorih, kjer bo tvoj grafit še dalje pripovedoval tvojo zgodbo.

Vse to za borih 5€!

Written By
More from Uredništvo

Homoseksualni lobi povzdignil svoj glas

Na spletnem socialnem omrežju Facebook se je pojavila skupina 24KRUL.si – Zavod...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja