Exponto – mednarodni festival

exponto

expontoV petek, 14. septembra, se je v Ljubljani začel 19. mednarodni festival uprizoritvenih umetnosti EXPONTO 2012. Programsko vodilo letošnjega festivala je vprašanje vrednot, organzatorji in organizatorke pa se sprašujejo, ali nove ali stare. Vsekakor tema, ki je tako (koherentno in utemeljeno) ali drugače (populistično in fašistično) venomer tematizirana v javnem prostoru.

V okviru festivala se bo zvrstilo kar nekaj predstav, ki obravnavajo tudi lgbt-tematike. Že danes ob 20.30 bo v Miniteatru portugalska predstava MISTERMISSMISSMISTER, ki sodeč po opisu in spremljajoči dražljivi fotografiji obeta ekscesni kvirovski spolno-seksualen performans. V sredo ob 19.30 pa bo v Mladinskem gledališču predstava srbsko-madžarskega gledališča TURBO PARADISO, kjer se kani dogoditi “subverzivno dejanje sijajnega kolektiva ob uporabi form sodobnega in eksperimentalnega gledališča”. Predstava se ukvarja z nasiljem oziroma dopuščanjem nasilja ter nacionalizma.

Tisti, ki vam ustreza režiserska estetika Diega de Bree ne zamudite črnogorske predstave GORSKI VENEC, ki bo na sporedu to nedeljo ob 20.00 v ljubljanski Drami. Toliko le za pokušino, informacije o ostalih predstavah in prizoriščih uprizoritev v okviru EXPONTA 2012 so dostopne na spodnjem naslovu.

Več >>>

Written By
More from Uredništvo

Šinfanje

Kulturni center Q in Društvo Parada ponosa predstavljata 7 žurov, 7 grehov...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja