Feministični WikiMaraton

Feministicni WikiMaraton

Feministicni WikiMaratonProstori MMC K6/4, Kersnikova 4, Ljubljana.

Od srede 27. do petka 29. novembra od 16. do 20. ure.

Vabimo vse poznavalke in poznavalce različnih zgodovinskih ženskih osebnosti, feminističnih in LGBTIQ tem ter vse, ki bi si želele/i pridružiti, osebno ali virtualno, pri dopolnjevanju slovenske Wikipedije. Sodeluje lahko kdorkoli. Razširite že obstoječi članek na Wikipediji ali napišite nov članek (ideje o tem, katere žensko osebnost opisati ali katero temo obdelati, najdete tu >>>).

V kolikor se dogodka ne morete udeležiti kot piske/pisci v programskem jeziku Wikipedije, lahko sodelujete tudi z navadnimi Word dokumenti oz. e-maili. Napotke si preberite spodaj, članek v elektronski obliki pa nam pošljite na naslov: wikimaraton2013@gmail.com.

K projektu lahko pristopite tudi kot prevajalke/ci s prevodom obstoječih člankov iz angleške ali katere druge Wikipedije oz. prispevate svojo temo k seznamu predlogov za vpis.  Vse, ki se nam boste pridružili/e na Kersnikovi naprošamo, da v kolikor lahko, s sabo prinesete prenosni računalnik. V kolikor ne morete pa brez skrbi, saj bo nekaj računalnikov na voljo tudi v Multimedijskem centru. 

Za več informacij o projektu glejte >>> 

Obvestite nas, katere članke obdelujete. Sporočite ali se nam boste pridružili/e v MMC K6/4. Pišite nam, če imate dodatna vprašanja glede sodelovanja: wikimaraton2013@gmail.com.

Pri pisanju članka upoštevajte naslednja navodila:

  • Članek naj bo avtorski. V kolikor boste v članke vnesle/i kakšen krajši citat, vas naprošamo, da zanj navedete vir v naslednji obliki: „Ime Priimek“, Kraj izdaje, leto. (Če je mogoče, navedite tudi COBISS ID). Viri so lahko tudi elektronski, v tem primeru navedite internetno povezavo.
  • Poskusite napisati članek, ki ima vsaj 1000 znakov, če vam ne uspe, zadostuje tudi krajši prispevek. Nadvse dobrodošli in cenjeni so tudi daljši članki.
  • Zelo dobrodošle so tudi fotografije. Če imate svoje avtorske fotografije, ki jih lahko date v splošno uporabo na Wikipediji, jih bomo zelo vesele/i.

V naprej se vam zahvaljujemo za vašo pomoč pri širjenju znanja o ženskah in feminističnih ter LGBTIQ temah. 

Feministični WikiMaraton izvajamo v okviru Multimedijskega centra Zavoda K6/4, s podporo Mestne občine Ljubljana in Ministrstva za kulturo Republike Slovenije in v sodelovanju s slovensko Wikipedijo ter promocijsko podporo Feminističnega in queerovskega festivala Rdeče zore.

Vabljene/i.

Written By
More from Uredništvo

Kavarniški večer vol. 12 – prvi v tem letu

Novo leto, nova sezona večerov v Kavarni Tiffany. Letos si vsak drugi...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja