Forum: Homofobija v šoli

Legebitra vas vabi na javni forum o sistematičnem molku o homoseksualnosti in homofobiji v šolah, ki bo v sredo, 8. 12. 2010 od 15.30 do 20. ure v konferenčnem centru City Hotela (Dalmatinova 15, Ljubljana).

»V srednji šoli sem bila priča pretepu fanta, ki so ga pretepli, ker naj bi bil gej. Najprej sem jih poskusila dati narazen, vendar nisem bila uspešna. Pozneje sem pretep prijavila tako ravnateljici kot eni od učiteljic, vendar nista ukrepali. Fanta so pozneje še večkrat pretepli. Ampak potem nisem več prijavljala. Danes bi zagotovo ukrepala bolj odločno.«

V okviru foruma bodo skupaj s strokovnjakinjami in strokovnjaki, ki so o temi pisali tudi v znanstveni reviji Sodobna pedagogika (letnik 60, številka 4, november 2009), poskušali predstaviti značilnosti šolskega sistema, ki ohranjajo molk, in oblike homofobije, s katerimi se srečujejo mladi lezbijke, geji, biseksualne in transspolne osebe v učilnicah, na šolskih hodnikih in dvoriščih. O svojih izkušnjah, željah in potrebah po varnem in sprejemajočem šolskem okolju bodo spregovorili tudi sami mladi geji in lezbijke.

Forum je namenjen pedagoškim delavkam in delavcem, študentkam in študentom pedagoških, družboslovnih in humanističnih študij, predstavnicam in predstavnikom nevladnih organizacij s področja izobraževanja, mladinskega dela, preprečevanja nasilja in zagovarjanja človekovih pravic ter vsem tistim, ki jih tema zanima.

Na forum se je treba predhodno prijaviti do torka, 30. 11. 2010

Prijavnica in več informacij >>>

Written By
More from Uredništvo

Medo žur

Žur za vse medvede in njihove občudovalce: MEDO ŽUR! Vabljeni v klub...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja