I. strokovno srečanje TransMisija: Povezovanje delovanja različnih akterk_jev na področju transspolnosti in cisspolne nenormativnosti

Transgender symbol 300

Transgender symbol 300Vabimo vas na I. strokovno srečanje TransMisija: Povezovanje delovanja različnih akterk_jev na področju transspolnosti in cisspolne nenormativnosti.

Strokovno srečanje bo potekalo v sredo, 26. 11. 2014, od 10. do 14. ure v galeriji Hostla Celica v Ljubljani (Prostori so dostopni za osebe na invalidskem vozičku.)

Namen strokovnega srečanja, prvega v Sloveniji na tem področju, je povezati različne akterke_je na področju transspolnosti in cisspolne nenormativnosti in oblikovati korake za sodelovanje v prihodnosti. Osredotočili se bomo  predvsem na dve področji, in sicer na področje uskladitve postopka pravnega priznanja spola s standardi človekovih pravic in na področje izboljšanja dostopa do zdravstvenih storitev za trans in cisspolno nenormativne osebe.

Strokovnega srečanja se bo udeležil tudi predstavnik mednarodne organizacije Transgender Europe, Noah Keuzenkamp, ki bo predstavil pomembnost hitrega in transparentnega postopka pravnega priznanja spola, kot enega od pogojev za enakopravno in polnopravno udejstvovanje trans in cisspolno nenormativnih oseb v vseh sferah družbe. Trans in cisspolno nenormativne osebe, ne glede na to ali si želijo pravnega priznanja spola ali ne, se namreč še vedno spopadajo z nerazumevanjem, izključevanjem, diskriminacijo in nasiljem v različnih sferah vsakdanjega življenja: v času šolanja, pri zaposlovanju, na delovnem mestu, pri dostopu do zdravstvenih storitev ipd.

Preliminarni program >>>

Del srečanja bo potekal v angleščini.

Prijave na strokovno srečanje zbiramo do petka, 21. 11. 2014, na legebitra@siol.net.

Prijavnica >>>

Organizator: Društvo informacijski center Legebitra v sodelovanju Slovenskim seksološkim društvom in iniciativo TransAkcija.

Več informacij na legebitra@siol.net ali 01 430 51 44 (Eva Gračanin).

Strokovno srečanje sofinancira Urad za mladino pri Mestni občini Ljubljana. 
Delovanje, programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancirata: Študentska organizacija univerze v Ljubljani in Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO. 
Written By
More from Uredništvo

Javno povabilo Kulturnega centra Q

ŠKUC – Kulturni center Q / AKC Metelkova, Masarykova 24, Ljubljana Kulturni...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja