Javno povabilo Kulturnega centra Q

q

qŠKUC – Kulturni center Q / AKC Metelkova, Masarykova 24, Ljubljana

Kulturni center Q je prostor namenjen druženju GLBTQ posameznikov in predstavitvi GLBTQ kulturne produkcije. Ustanovljen je bil 25.4.2009 ob 25. obletnici festivala Magnus in začetka homo gibanja v Sloveniji. Nahaja se v stavbi Lovci v AKC Metelkova. Sestavljata ga lezbični klub Monokel in gejevski klub Tiffany.

Kulturni center Q vabi umetnike, umetnice, študente in študentke umetniških smeri in ustvarjalne posameznike in posameznice k sodelovanju. V letu 2011 v centru Q uvajamo dva programa namenjena vizualni umetnosti in program namenjen performansu in glasbi:

1. Razstavni program namenjen predstavitvi sodobne vizualne umetnosti

Razstave potekajo med tednom v prostorih kluba Monokel in kluba Tiffany. Za razstave se lahko prijavijo vse zvrsti vizualne umetnosti: slika, fotografija, video, objekti in instalacije. Prednost bodo imela dela, ki se po vsebini dotikajo telesa, seksualnosti, queer in GLBT identitet in posameznikove doživljajske izkušnje. Dobrodošla so tudi dela, ki sodobno GLBTQ kulturo in umetnost obravnavajo dokumentarno. Upoštevanje vsebinskih smernic je dobrodošlo, glavna kriterija izbora pa sta kvaliteta in izvirnost umetniških del.

Prijave naj vsebujejo CV avtorja ali skupine, kratek opis projekta (največ A4) in fotografije projekta.

2. Vizualna podoba klubskih večerov (scenografija in vizualije)

Programski sklop je namenjen umetnosti, ki celostno zavzame prostor in hkrati upošteva specifične danosti klubskih večerov v klubih Monokel in Tiffany. Glavni kriterija izbora sta izvirna konceptualna zasnova in kvaliteta dela.

Prijave naj vsebujejo CV avtorja ali skupine in kratek opis koncepta (največ A4). Za podrobnosti glede prostora in ogled prostora smo na voljo na spodnjih kontaktih.

3. Performans

Programski sklop je namenjen vsem, ki ustvarjajo na področju performansa, v kakršnikoli obliki.

Prijave naj vsebujejo CV avtorja ali skupine in kratek opis koncepta (največ A4).

4. Glasba

Programski sklop je namenjen glasbenim ustvarjalcem in ustvarjalkam vseh zvrsti in form. Prijave naj vsebujejo CV avtorja ali skupine in kratek opis koncepta (največ A4) in primer glasbe na internetu ali CD-ju.

Rok prijave: 15.12.2010

Prijave pošljite na kulturnicenterq@gmail.com ali na naslov Društvo ŠKUC, Kulturni center Q, Stari trg 21, 1000 Ljubljana.

Kontakt:

Jernej Škof

T: 01 430 35 35

E: kulturnicenterq@gmail.com

www.kulturnicenterq.org

Written By
More from Uredništvo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja