II. strokovno srečanje TransMisija II Legalizacija in legitimacija

organizatorji - splet

organizatorji - splet

Legalizacija in legitimacija: Povezovanje delovanja akterk_jev na področju transspolnosti, transseksualnosti in cisspolne nenormativnosti

Strokovno srečanje bo potekalo v sredo, 18. 11. 2015, od 9.30 do 16.30. ure v kreativnem centru Poligon, Tobačna ulica 5, Ljubljana.

Strokovno srečanje TransMisija II predstavlja nadaljevanje prvega strokovnega srečanja TransMisija I, ki se je zgodilo novembra 2014. Tokrat se bomo osredotočile_i na dve področji, in sicer legalizacijo in legitimacijo transspolnosti in cisspolne nenormativnosti v Sloveniji. V dopoldanskem delu bomo s strokovnjaki_ami s področja prava in človekovih pravic transspolnih oseb obravnavale_i ureditev pravnega priznanja spola na Irskem in v Sloveniji. V popoldanskem delu pa bomo z različnimi aktivisti_kami in strokovnjaki_ami razpravljale_i o potrebah in položajih transspolnih oseb in skupnosti v Sloveniji, ter naslavljale_i prepoznavanje in vključevanje transspolnih oseb in transspolnega aktivizma v aktivizmu LGBT in feminističnih gibanjih pri nas.

Strokovnega srečanja se bo udeležil tudi direktor vodilne irske organizacije za tematike transspolnosti Transgender Equality Network Ireland (TENI) Broden Giambrone, ki bo predstavil izkušnjo uspešne kampanje in ureditve zakonodaje na področju pravnega priznanja spola, ki je bila nedavno sprejeta na Irskem. Dogodek bo kot častna govorka otvorila Martina Vuk, državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Preliminarni program je dostopen tukaj. Del srečanja bo potekal v angleščini. Prostor ni dostopen za osebe na invalidskem vozičku.

Prijave na strokovno srečanje zbiramo do petka, 13. 11. 2015 do 16. ure.  

Prijavnica je dostopna tukaj.

Organizatorja: Zavod Transfeministična Iniciativa TransAkcija in Društvo informacijski center Legebitra.

Več informacij na transakcijaslo@gmail.com ali 01 430 51 44. 

sofinancerji - splet

Written By
More from Uredništvo

40. obletnica Društva ŠKUC

V okviru praznovanja 40. obletnice Društva ŠKUC vas vabimo na bogato izbiro...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja