Klub Tiffany / Kulturni center Q: Tedenski napovednik 18.2

pop20 2

POP NATION

 pop20 2

V petek bo za vaše potrebe po zabavi poskrbel Tifanijev trojček. Protein in Papi za mešalko in dih jemajoča, ena in edina, Anna Toxxina.

____________________

Vstopnina/entrance:
3 eur < 24h > 5 eur
___________________

Kulturni center Q
Škuc

Mimoza: 33.10.3402 aka Nenad Marković (BGD)

nenad

Mimoza in ŠKUC-Kulturni cneter Q (Klub Tiffany) predstavljata

33.10.3402 aka Nenad Marković (BGD / Internasjonal, ESP Institute, Kunstkopf)

Za enigmatičnim imenom 33.10.3402 se skriva Nenad Marković, DJ in producent ter agilen študent zvočnega oblikovanja in član ekipe, imenovane Parrish Monsters. Sicer je znan kot rezident beograjskega kluba 20/44, ki redno gostuje tudi v Drugstoru. Leta 2012 je izdal prvenec pri nemški »only 100« založbi Kunstkopf, v naslednjih letih še dve plošči pri newyorški ESP Institute, lani pa tudi dolgometražno izdajo Kayto pri Internasjonal, ki jo krmari Prins Thomas.

Intro: Ijon Tihi

https://soundcloud.com/33-10-3402-nd-b-mkc

Vstopnina: 6€ < polnoč > 8€
____________________

Kulturni center Q
Škuc

 

LFU – Adrienne Rich: O lažeh, skrivnostih in molku II.

adrienne

Lezbično-feministična univerza
vas v torek, 24. februarja 2015, ob 19.00, vabi v Klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q) na
bralni krožek Adrienne Rich: O lažeh, skrivnostih in molku II.

Na drugem bralnem krožku iz cikla o Adrienne Rich bomo nadaljevale z branjem izbranih esejev iz knjige O lažeh, skrivnostih in molku (Založba ŠKUC, Lambda, 2003, prevod: Suzana Tratnik). Če smo se na prvem krožku osredotočile na klasična feministična vprašanja, se bomo tokrat posvetile poglavjem z bolj izpostavljeno lezbično perspektivo.

Za prihodnji krožek si preberite naslednje eseje: »’Lezbijka v nas je tista …’ (1976)« (str. 187-190), »Delovni pogoji: skupni svet žensk (1976)« (str. 191-202) in »Pomen naše ljubezni do žensk moramo nenehno širiti (1977)« (str. 211-217).

Več o dogodku na: https://lezbicnofeministicnauniverza.wordpress.com/2015/02/12/adrienne-rich-o-lazeh-skrivnostih-in-molku-ii/

Krožek bo vodila dr. Alenka Spacal.

Vabljene!

Lezbično-feministična univerza zagotavlja varen prostor za ženske, zato so dogodki v okviru le-te namenjeni le njim. Dogodek podpira Mestna občina Ljubljana in ŠKUC-Kulturni center Q (klub Tiffany).

 

____________________

ŠKUC – Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi, namenjen GLBTQ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalce/ke prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran kluba Tiffany.

Written By
More from Uredništvo

27. FGLF – off program

ŠKUC – Kulturni center Q (klub Tiffany)  vas vljudno vabi na Program...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja