Iščemo prostovoljke_ce za prevod brošure

2015-02-18 11.00.26

2015-02-18 11.00.26Pri DIC Legebitra in Transfeministični iniciativi TransAkcija iščemo prostovoljke_ce, ki bi bile_i pripravljene_i sodelovati pri prevodu brošure Put u prosTRANStvo: transrodnost, transeksualnost, rodna nenormativnost.

Put u prosTRANStvo je brošura, ki jo je leta 2012 izdala LORI (Lezbijska organizacija Rijeka), lezbična organizacija iz Rijeke. Brošura je bila izdana z namenom povečanja dostopa do informacij o tematikah transspolnosti, transseksualnosti in vprašanj o cisspolni nenormativnosti. Namenjena je vsem trans osebam, njihovim družinam, prijateljicam_em, partnerkam_em in vsem ostalim, ki bi želele_i pridobiti več informacij o tematikah transspolnosti. Brošura je namenjena tudi aktivistkam_om, zaposlenim v nevladnih organizacijah, izobraževalnih ustanovah, medicinskemu osebju, socialnim delavkam_cem, psihologinjam_om in vsem ostalim osebam, ki se v svojem strokovnem delu srečujejo s tematikami transspolnosti. Več o publikaciji na sledeči povezavi: http://www.lori.hr/put-u-prostranstvo.html

Potencialni prostovoljke_ci bi sodelovale_i pri izvedbi prevoda brošure. Predhodne prevajalske izkušnje niso pogoj, so pa dobrodošle. Od prostovoljk_cev pričakujemo vsaj osnovno poznavanje tematik transspolnosti, transseksualnosti in cisspolne nenormativnosti, zelo dobrodošle pa so tudi osebne izkušnje na teh področjih.

Teksti v brošuri so v hrvaškem, bosanskem ali srbskem jeziku, odvisno od avtorice_ja prispevka. Od prostovoljk_cev se tako pričakuje znanje in razumevanje katerega od teh jezikov. Poglavja/prispevki brošure se bodo razdelili glede na število prostovoljk_cev ter vaše poznavanje in udobnost prevajanja iz določenega jezika.

Pred pričetkom prevajanja bomo organizirale_i tudi ustrezno usposabljanje, kjer se bomo pogovorile_i in uskladile_i glede vsebinske usmeritve in terminologije.

Vse, ki ste pripravljene_i na sodelovanje pri prevodu, vabimo, da nam to sporočite na e-naslov anja.koletnik@legebitra.si, do torka, 3. 3. 2015.

Prvi sestanek, na katerem bomo predstavile_i potek aktivnosti ter pravice in dolžnosti prostovoljk_cev, bo predvidoma v torek, 10. 3. 2015.

 

 

Written By
More from Uredništvo

Diskriminacija

CIKEL MULTIPLA IN INTERSEKCIJSKA DISKRIMINACIJA ŠKUC – Kulturni center Q (kluba Monokel...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja