Klub Tiffany / Kulturni center Q: Tedenski napovednik 29.4

pop 1 5 2015

POP NATION – Pridi, dala ti bom spet

 
pop 1 5 2015

Pred kratkim smo na naslov kluba Tiffany od nekega obiskovalca prejeli sledečo elektronsko pošto, ki jo za Vas objavljamo v skrajšani obliki:

„Bilo je lani, približno v tem času. Pomlad je bila v polnem razcvetu in petkov večer je kar klical, da se odpravim v klub Tiffany. Morda pa tokrat spoznam koga zanimivega… sem si mislil. V klub sem prispel malo po polnoči in na plesišču je bilo že kar nekaj ljudi. Pri šanku sem naročil pijačo in se odpravil na vrt. In tam sem ga zagledal: izredno privlačnega tipa, super postava, obraz ravno po mojem okusu. Deloval je samozavestno in najina pogleda sta se za trenutek ujela. Zazdelo se mi je, da je všečnost vzajemna. Kmalu se je odpravil na wc in sledil sem mu. Ko si je umival roke, sem stal za njim. Pogledal me je v odsevu ogledala ter rekel: „Razgled mi kvar’š, stara!“ In moje iluzije o idealnem tipu so se v trenutku razblinile. Razočaran sem zapustil wc… Se pa še vedno zelo rad vračam v klub Tiffany.“

ŽIVEL 1. MAJ!

____________________

Vstopnina/entrance:
3 eur < 24h > 5 eur
____________________ 

Kulturni center Q
Škuc

NAPOVEDUJEMO:

 

Fotografska delavnica PRIDEm

foto

Parada ponosa se letos začenja že takoj po praznikih, in sicer z delavnicami. Tudi letos se bo del paradnega programa odvijal v ŠKUC – Kulturnem centru Q (Klubu Tiffany). Tako se lahko že prvi vikend po praznikih spoznavaš in nadgrajuješ svoje fotografsko znanje ter ustvarjaš fotografije z LGBTQ podobami in tematiko.

8. maj, 17:00 – 19:00

9. maj, 16:00 – 19:00

10. maj,  16:00 – 19:00

Društvo Parada ponosa predstavlja in vabi na brezplačno fotografsko delavnico, ki se bo izvajala v maju 2015.

Na delavnici se bomo posvetile_i studijski in stock fotografiji. Tehnično si bomo bolj podrobno pogledale_i Light Painting in improvizirale_i fotografski studio. Ustvarjale_i bomo fotografije z LGBTQ podobami in tematiko. Delavnica je namenjena vsem, ki si želite biti ustvarjalni poleg tega pa še nadgraditi svoje znanje v fotografiji.

– petek, 8. maj, od 17:00 do 19:00:  Prvi dve uri, ki zajemajta spoznavanje fotoaparata in glavnih tehničnih prvin ter uporabo likovnih elementov pri komponiranju fotografij. Naredile_i bomo plan za sobotno fotografiranje.
– sobota, 9. maj, od 16:00 do 19:00: Improviziramo, osvetljujemo, aranžiramo, statiramo, se zabavamo in fotografiramo. Fotografiramo po postopku light painting.
– nedelja, 10. maj,  16:00 do 19:00: obdelovanje fotografij v različnih računalniških programih in izbiranje za zaključno projekcijo. Zaključek delavnice. Predstavitev izbranih fotografij – projekcija.

Fotografsko delavnico vodi fotografinja Jasna Klančišar. Več o njenem delu na: www.jasnaklancisar.net in http://fotouk.wordpress.com

Vse dodatne informacije in prijava na: Fotouk.delavnica@gmail.com

Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo.

Ljubljana Pride – Fotografska delavnica
FB – Fotografska delavnica

****

Ste si vedno želeli prave profesionalne in kreativne fotografije? Sodelujte z mladimi fotografinjami_i in si priskrbite najboljše Pride profilke. Postani muza in fotomodel PRIDEm skupini fotografinj_ov.

Torej, imate čas v nedeljo 10. maja od 16:30 do 19:00?
V enega izmed naših inboxev (FB ali ljubljana.pride@gmail.com) nam sporočite email naslov in telefonsko številko! 
P.S. Poleg čisto svoje serije fotografij pa vas čaka tudi manjše presenečenje!

****

PRIDEm delavnice: Street Art

street art

Parada ponosa se letos začenja že takoj po praznikih, in sicer z delavnicami. Tudi letos se bo del paradnega programa odvijal v ŠKUC – Kulturnem centru Q (Klubu Tiffany). Tako se lahko tekom maja spoznavaš z grafitiranjem in izdelavo šablon, sodeluješ pri kreiranju sloganov ter izdeluješ material za Parado ponosa.

12. maj, 16.00 – 19.00

16. maj, 16.00 – 19.00

21. maj, 16.00 – 19.00

23. maj, 16.00 – 19.00

Delavnica bo razdeljena na več sklopov, in sicer:

– predstavitev Dekontraminacije in kontra-naracije, grafitov in street art, praktični uvod in izdelava šablon za PRIDEm 2015,

– brainstorming sloganov za Parado, priprava načrta za celostno akcijo (grafiti, nalepke),

– izdelava materiala za Parado (+ druge akcije v manjših skupinah),

– izdelava materiala za Parado (+ druge akcije v manjših skupinah).

Število mest je omejeno, zato pohiti s prijavo. http://www.ljubljanapride.org/?p=1720

FB – Street Art delavnica

 

____________________

ŠKUC – Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi, namenjen GLBTQ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalce/ke prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran kluba Tiffany.

Written By
More from Uredništvo

LFU – Feminizem in jezikoslovje III.

Lezbično-feministična univerza vas vabi v petek, 21. decembra 2012 ob 19.00, v...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja