Parada 2015: Prideš? Prideta? Pridete?

Parada 2015

Priprave na letošnjo parado ponosa so že v polnem teku. Tudi letos se začenja z delavnicami in širi znanje na različna področja, tokrat že 6. maja. Kot so zapisale organizatorke in organizatorji pri Društvu Parada Ponosa bodo delavnice tudi letos prostor, kjer lahko udeleženke in udeleženci izražajo svoje potrebe in pričakovanja, se povezujejo, predvsem pa se spoznavajo z novimi temami, ki jim v vsakodnevnem življenju lahko pridejo še kako prav. Delavnice so razdeljene na štiri sklope, in sicer Fotografija, Film in video produkcija, Street art ter sklopa delavnic o identitetah in seksualnosti.

Dogajanje se bo potem počasi zgoščevalo v teden parade ponosa, ki se bo začel 6. junija in zaključil 7 dni kasneje, 13. junija, s tradicionalno povorko po ljubljanskih ulicah. Letošnji poziv nadgrajuje pozive prejšnjih s: Pridem. Prideš. Pride. Prideva. Prideta. Pridemo. Pridete. Pridejo. Kar pomeni, da so na dogodke in samo parado ponosa vabljene_i prav vse_i.

Program majskih in zgodnje junijski delavnic lahko preučite na uradni spletni strani ljubljanske parade ponosa www.ljubljanapride.org. Na program tedna parade ponosa pa bo treba še malce počakati. Za razliko od čakanja v različnih vrstah in čakalnicah, nam tokrat ne bo dolgčas.

Vabljene_i!

Viri:
Tags from the story
Written By
More from Eva Gračanin

Podeljena prva certifikata »LGBT prijazno«

Mestna občina Ljubljana je v torek podelila prva certifikata Mestne občine Ljubljana...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja