ZL, DeSUS, SD in ZaAB v ponedeljek o nadaljnjih korakih glede novele ZZZDR

koraki

STA poroča, da so poslanke in poslanci Združene levice (ZL), Demokratične stranke upokojencev Slovenije (DeSUS), Socialnih demokratov (SD) in Zavezništva Alenke Bratušek (ZaAB) za ponedeljek napovedali novinarsko konferenco, na kateri bodo predstavili nadaljnje korake v zvezi z razpisom referenduma o noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih (ZZZDR). STA še poroča, da vsebine poslanke in poslanci še ne želijo izdati, da pa se lahko sklepa, da so tudi brez poslank in poslancev Stranke modernega centra (SMC) zbrali dovolj podpisov za izredno sejo Državnega zbora. Za sklic izredne seje po poslovniku državnega zbora potrebujejo 23 podpisov.

Sklic omenjene seje je predlagala ZL, o čemer smo že pisali na Narobe blogu. Če bo seja sklicana lahko na podlagi včerajšnjega sporočila za javnost poslanske skupine SMC sklepamo, da bodo podprli sklep o nedopustnosti omenjenega referenduma. Med drugim so namreč zapisali, da bodo proti vsakemu referendumu, s katerim bi se želelo protiustavno omejevati ali kršiti človekove pravice posameznic in posameznikov ali različnih družbenih manjšin. Zato nameravajo v prihodnjih dneh predlagati oz. podpreti odločitev, da Državni zbor sprejme sklep, da se takšen referendum sploh ne dopusti.

Če bi Državni zbor izglasoval sklep o nedopustnosti razpisa omenjenega referenduma, bi se nasprotnice in nasprotniki enakopravnosti vseh parov lahko obrnili na Ustavno sodišče, kjer bi lahko izpodbijali omenjeni sklep.

 

Viri:
Tags from the story
Written By
More from Eva Gračanin

Zlate Tifanije 2016 – nagrajenke_ci

Vsem dobitnicam_kom Zlatih Tifanij čestitamo. V nadaljevanju v celoti objavljamo izjavo za...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja