Gay Games, Obama, Ljubljana pride

games_120V začetku maja sta se dve krovni glbtiq-športni organizaciji FGG in GLISA dogovarjali o ponovni združitvi svetovnih glbtiq-športnih iger, ki so zaradi sporov v zadnjih letih potekale kot Gay Games in Out Games, a dogovora niso dosegli. Predsednik slovenske glbt-športne organizacije Out in Slovenija Andrej Pišl obžaluje dejstvo, da leta 2018 ne bodo organizirane enotne svetovne lgbtiq-igre. »Out in Slovenija se je podobno kot večina evropskih klubom zavzemala za združitev dogodka, saj smo skupaj močnejši. Kot člani obeh organizacij obžalujemo tak rezultat in sporočamo, da se bomo trudili in zavzemali za enoten dogodek v prihodnje.« (Če bi vas le v roke dobila Salome …)

barak_200»Vedno sem verjel, da bi morali homoseksualce obravnavati enakovredno in pošteno. Do zdaj sem bil zadržan pri uporabi besede poroka, saj sem prepričan, da vzbudi močna tradicionalna in verska čustva, zato sem menil, da je dovolj, če imajo istospolni pari pravico do sklenitve civilne zveze. […] Ugotovil sem, da nedopuščanje poroke ljubečim istospolnim parom v njihovih očeh in v očeh njihovih otrok pomeni, da niso enakopravni državljani. […] Prepričan sem, da morajo istospolni pari imeti priložnost za poroko.«  S temi besedami je ameriški predsednik Barak Obama na svojem blogu in v intervjuju za ABC News kot prvi ameriški predsednik v času predsedovanja javno podprl homoseksualne poroke. Še več: podporo je izrekel v volilnem letu, zato bo to vprašanje bržkone eno od pomembnih tem volilne kampanje. Najverjetnejši republikanski kandidat Mitt Romney se je na Barakovo podporo odzval s šokantno ugotovitvijo. Dejal je, da poroka pomeni zvezo med moškim in žensko.

avtobus_600

Medtem ko listate Narobe, se nekje po Ljubljani vozi avtobus, odet v mavrične barve letošnje Parade ponosa. (OK, razen če ni ura tri ponoči. Tako popedenanega javnega prometa pa v Ljubljani pač nimamo …) Odlična ideja, katere realizacijo je omogočila skupnost sama z zbiranjem finančnih sredstev. Bravo!

Tags from the story
Written By
More from Uredništvo

Koncert Ksenije Jus in Blaža Grma

Nedelja, 24. avgust 2014 ob 20.00 Cafe Kolaž, Gornji trg 15, Ljubljana...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja