Klub Tiffany / Kulturni center Q: Tedenski napovednik 30.7.2015

popnation31 7

POP NATION

popnation31 7
 
 
 petek | 31. julij 2015
 ob 23:00
 

Pretekli teden je vodstvo kluba Tiffany na njenem vrtu odkrilo nekaj nenavadnega, skrivnostnega in neverjetnega. V najtemnejšem kotu se je skrivala mala cvetica (Gre za novo vrsto – skrivnostna FUKSIJA), ki že mnoga leta čaka, da jo nekdo najde. Ponujala se je, rasla in kazala svoje drhteče cvetove. Ker je bila cvetica vodstvu zelo hvaležna, da jo je odkrilo, jim je obljubila, da bo v petek nekoga od gostov Tiffanyja nagradila.
Vodstvo se je odločilo, da skrivnostno FUKSIJO skrije nekam v klub Tiffany, kdor jo najde, dobi nagrado. Kdo ve, nemara pa mu FUKSIJA razkrije čare svojega imena.

Dj Papi

 

____________________

Vstopnina/entrance:
3 eur < 24h > 5 eur
____________________

ŠKUC – Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi, namenjen GLBTQ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalce/ke prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran kluba Tiffany.
____________________

Kulturni center Q
Škuc

 

 

ŠKUC vabi na ustvarjalne delavnice GLBT literature

 

literatura

Vabljeni, da se pridružite ustvarjalnim literarnim delavnicam, na katerih se boste preizkušali v pisanju proze in poezije z GLBT tematiko ali motiviko. Seveda se boste tudi spraševali, kaj je gejevska in lezbična literatura, ter pogledali v zgodovino.

 

Pesniške delavnice bo vodil Brane Mozetič, dolgoletni pisec, prevajalec in urednik GLBT literature.

Prozne delavnice bo vodila Suzana Tratnik, dobitnica nagrade Prešernovega sklada, avtorica številnih knjig kratke proze in dveh romanov.

Delavnice žanrske pisave (fantasy, krimi, survival) bo vodila Vesna Lemaić, pisateljica in pobudnica delavnic trash pisanja.

 

Delavnice bodo potekale od septembra do novembra na popoldanskih ali večernih srečanjih sredi Ljubljane.

Če želite na kateri od njih sodelovati, pošljite za poezijo deset pesmi (v eni datoteki) na brane.mozetic@guest.arnes.si, za kratko zgodbodve zgodbi v dolžini do pet strani (do 10.000 znakov) na naslov suzana.tratnik@gmail.com, za žanrsko pisanje pa so potrebne le prijave na lemaic.vesna@gmail.com – do 20. avgusta 2015. Pripišite čim več o sebi in omenite svoje ustvarjalne izkušnje, želje in potrebe.

O izbiri bodo prijavljeni obveščeni konec avgusta. Praviloma bodo za vsako področje potekale po tri delavnice. Rezultate delavnic bomo z vašim dovoljenjem objavili tudi na internetni strani.

Udeležba je prostovoljna in brezplačna. Pogoj zanjo je dostop do elektronskega naslova in zmožnost dela v skupini.

 

Projekt podpira Javna agencija za knjigo RS.

Written By
More from Uredništvo

Odziv nadškofije na sklep goriške uprave

»Atentat na družino« je mnenje, ki ga ima goriška nadškofija o sklepu...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja