Pesniška zbirka Nataše Velikonja nominirana za Veronikino nagrado

ostani-naslovka 330

Med peterico pesniških zbirk za letošnjo Veronikino nagrado, ki je namenjena najboljši pesniški zbirki leta, je tudi knjiga Nataše Velikonja z naslovom Ostani, ki je lani izšla v zbirki Vizibilija pri Založbi ŠKUC. Ostani je Velikonjina peta pesniška zbirka, s katero sledi ljubezenski in družbenokritični poeziji. Prvenec Abonma, ki velja za prvo lezbično pesniško zbirko na Slovenskem,  je izdala leta 1994. Sicer  pa deluje na več področjih družbenega, kulturnega in umetniškega življenja.

Izmed okrog 260 pesniških zbirk, ki so izšle med junijem 2014 in vključno majem 2015, je žirija med peterico poleg poezije Velikonje uvrstila še zbirke: Vrt Mete Kušar, Relikvije Jana Krmelja, Sladke pogačice Toneta Škrjanca in Kaj smo, ko smo Cvetke Lipuš. Žirijo sestavljajo pesnik, kritik, urednik in prevajalec Primož Čučnik (predsednik), raziskovalka evropske in slovenske poezije dr. Darja Pavlič in članica uredniškega odbora Večera, pristojna za kulturo, Petra Vidali.

Dobitnico_ka letošnje Veronikine nagrade, ki jo podeljuje Mestna občina Celje in je vredna 4000 evrov, bodo razglasili 25. avgusta na tradicionalni prireditvi na Starem gradu v Celju. Istočasno bodo Zlatnik za življenjski opus podelili pesniku, slikarju in uredniku Gustavu Janušu.

Nataši čestitamo in držimo pesti.

Vir:
Tags from the story
Written By
More from Eva Gračanin

Policist zasmehoval Ljubljančana pred Kolažem

Spletni Dnevnik je včeraj poročal, da je ljubljanska policijska patrulja 31-letnemu Ljubljančanu...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja