Ulična akcija v podporo človekovim pravicam

flash4

flash4Ob mednarodnem dnevu človekovih pravic je skupina študentk tretjega letnika socialne pedagogike s Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani pripravila poseben »flash mob«, s katerim so, kot pravi Nika Bošnjak, ena od organizatoric akcije, javnost poskušale opozoriti na homofobijo v družbi.

Kratke ulične akcije pred Prešernovim spomenikom v Ljubljani se je udeležilo približno petdeset ljudi. S pomočjo barvnih balonov so sestavili mavrico, mimoidoče pa z glasnim sloganom »Pravice GLBT oseb so človekove pravice« opozorili na sistematično kršenje človekovih pravic gejev, lezbijk, biseksualih in transseksualnih oseb v Sloveniji.

Študentke socialne pedagogike so pri organizaciji dogodka sodelovale z Društvom za integracijo homoseksualnosti. Ob tem so na Facebooku ustanovile posebno skupino »LGBT: mavričnost ljubezni«, kjer objavljajo različne informacije z LGBT tematiko, hkrati pa so obiskale tudi »roza soboto« v K4, kjer so delile promocijski material, kondome in reklamirale brezplačno testiranje za HIV. V okviru tega projekta po fakultetah v Ljubljani izvajajo tudi anketo med študenti o njihovem odnosu do glbt oseb. [Foto: Miha Zaplotnik]

flash3

Več:

Facebook skupina LGBT – mavričnost ljubezni >>>

 

 

Written By
More from Uredništvo

Nasilje iz sovraštva

ŠKUC – Kulturni center Q (kluba Monokel in Tiffany) vas vabi na...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja