Medkulturni dialog v osnovnih šolah

MAMD 2014-2015 330

MAMD 2014-2015 330Društvo informacijski center Legebitra bo ponovno sodelovalo v projektu Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga (MAMD). Idejni avtor projekta MAMD, katerega začetki segajo v leto 2009, je Mladinski center Dravinjske doline. Druga nadgradnja projekta, ki je sofinancirana iz sredstev Finančnega mehanizma EGP in Norveške v okviru Sklada za nevladne organizacije, pa bo tokrat izvajana pod okriljem Mladinskega sveta Občine Slovenske Konjice (MSOSK). Delavnice Urice medkulturnega dialoga bodo v tem izvajanju prilagojene za osnovnošolske otroke. Izvedena bo tudi raziskava o stopnji sprejemanja različnosti pri otrocih in usposabljanje za mladinske in pedagoške delavce.

MSOSK je za osnovne šole iz širšega lokalnega okolja, v katerem deluje, pripravil uvodno srečanje s predstavitvijo projektnih aktivnosti. Za sodelovanje so izrazile interes: OŠ Pod goro, OŠ Ob Dravinji, OŠ Zreče, OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica in OŠ Loče.

Vse informacije o projektu MAMD lahko najdete na spletni strani www.mamd.si. Projektne aktivnosti pa lahko spremljate tudi na Facebooku: Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga.

Karmen Kukovič, vodja projekta MAMD

Written By
More from Uredništvo

Izjava tedna

Skrbeti nas morajo vse pogostejši primeri nasilja in homofobije, ki se poskušajo...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja