Merkel ob berlinski pride

Berlin pride

Berlin prideKonservativnim Krščanskim demokratom (CDU) Angele Merkel ne bo dovoljeno uporabljati njihovega običajnega voza na letošnji berlinski paradi ponosa, ker nasprotujejo enakopravnim zakonskim zvezam.

Organizatorji Christopherjevega dneva v Berlinu, ki je drugo ime za parado ponosa, so se odločili, da bodo CDU  izključili iz parade dvaindvajsetega junija zaradi nedavnih opazk nekaterih članov stranke proti enakopravnim zakonskim zvezam. Eden od njih  je omenjene zakone opisal kot »nenaravne« in nasprotujoče krščanskim načelom stranke. V protest tej drži bo moto letošnje parade: Nič več praznih besed! Demonstriraj! Glasuj! Spremeni!

22. septembra bodo v Nemčiji volitve. Analitiki in analitičarke pravijo, da je malo verjetnosti da bo kanclerka Merkel izrekla podporo enakopravnim zakonskim zvezam, saj se poteguje za tretji mandat.

Naj spomnimo, da je Angela Merkel razkačila LGBT podpornike in podpornice, ker ni uveljavila odločitve nemškega ustavnega sodišča, ki bi istospolnim parom podeljeval enake davčne olajšave kot raznospolnim poročenim parom in jim dodelil tudi pravico do posvojitve.

Konec marca je zgornji dom parlamenta (Bundesrat) izglasoval pobudo, ki dovoljuje poroke istospolno usmerjenim, kar mora še potrditi spodnji doma parlamenta (Bundestag).

Februarske javnomnenjske raziskave so pokazale, da 74 odstotkov Nemk in Nemcev podpira istospolne poroke, četrtina pa jim nasprotuje.

Martin Gramc

Vir
PinkNews >>>

Written By
More from Uredništvo

Lezbični kinoklub – Odpadnica (2011)

Lezbično-feministična univerza vabi na Lezbični kinoklub, ki bo v sredo, 9.10.2013 ob...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja