Owen in Matt sta gejevska glasbenika

owen

owenOwen in Matt sta gejevska glasbenika. Prvi ima za seboj glasbeno založbo in že nekaj izdanih plošč, drugi glasbo ustvarja za lastno zabavo in je novodobni youtube glasbenik. Bogsigavedi če sploh vesta drug za drugega, a druži ju to, da se ne eden ne drug ne otepata nalepke gejevskega glasbenika.

Diplomirani skladatelj, 31-letni Kanadčan Owen Pallett, o svoji glasbi pravi, da je gejevska ali queer najverjetneje zato, ker je tudi sam gej, a to ne pomeni, da njegova glasba tudi govori o teh temah. Svoj prvi album Has A Good Home je posnel leta 2005, takrat še pod imenom Final Fantasy. Letos je izšel njegov tretji album Heartland, ki je pravzaprav zgodba o mladem, ekstremno nasilnem kmetu Lewisu in njegovem stvarniku Owenu. Pop pesmi, v katerih se Lewis pogovarja s svojim stvarnikom (na primer skladba Lewis Takes Off His Shirt), se odvijajo v namišljenem svetu Spectrum. Preverite, morda vam bo všeč – nekateri v njem vidijo postmoderno različico Pet Shop Boys.

matt1Čisto drugačna pa je glasba Matthewa Woolfreya. Ta namreč svoje pevske nastope ob klavirski spremljavi objavlja na svojem kanalu na Youtube in pravi, da le skozi glasbo lahko pove to, kar misli in čuti. Pravi, da nekateri geji, ki so glasbeniki, ne želijo biti označeni za gejevske glasbenike, njemu pa je vseeno, ali mu rečemo gejevski glasbenik ali ne. »Ponosen sem na svojo seksualnost, čeprav je res, da me ne definira,« pravi. Morda vam bo všeč njegova zaljubljena priredba Elvisovega hita Teddy Bear (tudi zaradi videa, ki se odvija pod tušem!), kritična Save Me From My Dick ali pa nekoliko religiozno navdahnjena skladba Delight of the Lord, ki jo je napisal za svojo sestro, ko se je ta razkrila kot lezbijka. Do religije je sicer izrecno kritičen: »Religija povzroča več škode kot dobrega na tem svetu. Zaradi tega sem se distanciral od poskusov ljudi, da bi definirali in označili Boga – nisem pa se distanciral od Boga samega.«

Prijetno poslušanje!

Več:

Owen Pallett na MySpace >>>

Youtube kanal Matthewa Woolfreya >>>

Written By
More from Uredništvo

Izbor za Mr. Bear Slovenije

Klub Tiffany in Bearquake Ljubljana izbirata Mr. Bear Slovenija! Po izboru sledi...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja