Poletno gledališče na Festivalu Ljubljana

balet

baletKer so slovenska gledališča poleti zaprta, ljubiteljem gledališč, plesa ipd. ostanejo v glavnem le festivali. Festival Ljubljana letos prihaja že šestdesetič. Nekaj poudarkov iz gledališko-plesne ponudbe v poletnih Križankah:

Béjart Ballet iz Lozane bo izvedel Cantate 51 (Bach/Béjart), Sinkopo (Citypercussion/Roman) in znamenito Posvečenje pomladi na glasbo Igorja Stravinskega in v koreografiji Mauricea Béjarta.

(19. julij 2012)

Iz Londona prihaja rock muzikal Jesus Christ Superstar, pod katerega sta se podpisala skladatelj največjih uspešnic glasbenega gledališča Andrew Lloyd Webber in tekstopisec Tim Rice.

(20.-25. avgust 2012)

Balet SNG Maribor nastopa s Clugovim sodobnim (neoklasičnim) baletom Hommage à Stravinsky, poklonom spominu na 130. obletnico rojstva skladatelja Igorja Stravinskega.

(6. september 2012)

Tomaž Pandur, že tradicionalni gost festivala, pa letos gostuje z Zagrebškim narodnim gledališčem in gosti z Evripidovo tragedijo Medeja.

(11.-13. september 2012)

Več na: http://www.ljubljanafestival.si

(In ne pozabite: Festival ponuja 80 % popusta za odličnjake osnovnih in srednjih šol ter študente s povprečno oceno najmanj 8,5!)

Na fotografiji figura iz baletne predstave Béjart Balleta iz Lozane. Foto: Francette Levieux.

Written By
More from Uredništvo

Četrtkovi dialogi: HIV/aids stigma

Na tokratni okrogli mizi v okviru Legebitrinih Četrtkovih dialogov se bomo posvetili...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja